PRESUDNA UTAKMICA U PRVOM KRUGU / Evo gdje možete gledati utakmicu Hrvatske i Ukrajine

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji pobjeda je imperativ, ali ovisimo i o rezultatu na utakmici Srbija - Francuska

17.1.2022.
8:03
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija 23:20 pobjedom protiv Srbije u 2. kolu skupine C stigla je nadomak plasmana u drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu u Szegedu, ali za taj rezultat još mora u ponedjeljak od 18 sati svladati Ukrajinu, dok potom Francuska ne smije izgubiti od Srbije u susretu koji počinje u 20.30.

Utakmice ćete moći pratiti na RTL televiziji i platformi PLAY.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, s obzirom kako Francuzi zasigurno žele u drugi krug prenijeti dva boda, realno je očekivati da će igrati na pobjedu. Ukrajina je uvjerljivo izgubila oba susreta do sada, 23:31 od Srbije, a 23:36 od Francuske, i definitivno je najslabija momčad naše skupine. Udarne igle te reprezentacije su dva vanjska pucača. Lijevo je Dmitro Horiha, a desno Vladislav Doncov, a vrlo dobar je i vratar Genadij Komok, sva trojica članovi Motora iz Zaporožja.

Image
NOVE LOŠE VIJESTI /

Dvojica hrvatskih rukometaša nisu mogla danas trenirati, Jaganjac pretrpio potres mozga

Image
NOVE LOŠE VIJESTI /

Dvojica hrvatskih rukometaša nisu mogla danas trenirati, Jaganjac pretrpio potres mozga

Stoga ne čudi kako izbornika Hrvoja Horvata prije susreta s Ukrajinom više od suparnika brine situacija vezana uz zdravstvenu situaciju u našoj reprezentaciji, odnosno pojava koronavirusa koja "kroji" sastav iz dana u dan. Zbog toga što su neposredno uoči susreta sa Srbijom zbog pozitivnih nalaza otpali Zvonimir Srna i Matej Mandić, pa su za dvoboj protiv Ukrajine pozvani sprecijalisti za obranu Jakov Gojun, Tomislav Severec i vratar Dominik Kuzmanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjene iz predostrožnosti

"Turbulentna su vremena, imamo 'sto stvari' o kojima treba razmišljati. Sve će biti lakše kada se stabiliziramo s ovim testovima. Dolaze Severec i Gojun jer je Matej Mandić pozitivan, a Šunjić je bio u sobi sa Srnom pa ne smijemo riskirati i ostati sa samo jednim vratarom", rekao je Horvat te se osvrnuo i na dvoboj s Ukrajinom:

"To je utakmica u kojoj će se nas pitati neke stvari. Došlo je do emotivnog pražnjenja protiv Srbije, ali već popodne krećemo s pripremom. Moramo dobro postaviti obranu da izbjegnemo borbu s njihovim 'teškašima'".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neočekivani heroji

Jedan od junaka pobjede protiv Srbije je i debitant na velikim natjecanjima Tin Lučin koji je postigao pet golova.

"Presretni smo što smo uspjeli pobijediti u tako velikoj utakmici, ali nema previše vremena za euforiju, jer se u glavi već treba prebaciti na utakmicu s Ukrajinom. Moramo analizirati protivnika, što bolje se spremiti i nikako se opustiti. Znamo dan e ovisimo samo o sebi, ali nadamo se da će Francuska pobijediti Srbiju. Na nama je koncentrirati se na utakmicu s Ukrajinom, a ostalo - što Bog da", kazao je Lučin koji ne krije kako sve u taboru opterećuje situacija vezana uz COVID-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Specifična je situacija, doslovno 15 minuta prije početka utakmice može doći informacija da netko zbog pozitivnog testa ne može igrati kao što se jučer dogodilo Srni i Mandiću".

Jedan od igrača koji su zbog pozitivnih testova u reprezentaciji već naknadno pozvan je i Marin Jelinić koji je boo važan "kotačić" u obrani u susretu protiv Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I u mlađim kategorijama već godinama igramo obranu 5-1 pa se nije bilo teško prilagoditi. Iako mi je izbornik rekao da budem spreman u slučaju Covida, poziv me je iznenadio. Odmah nakon Francuske sam dobio poziv, spakirao stvari i stigao u Szeged", izjavio je Jelinić.

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo