Prvi dojmovi / Cindrić 'Držali smo tempo visoko, znali smo da je tu šansa protiv Srbije'; Martinović 'Ovo je san, igrati pred ovakvom publikom'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prve reakcije naših igrača nakon pobjede protiv Srbije.

15.1.2022.
22:21
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine C Europskog prvenstva u Szegedu svladala Srbiju sa 23-20 (11-9).

Po šest golova za Hrvatsku postigli su Ivan Čupić i Ivan Martinović, pet je dodao Tin Lučin, dok su Bogdan Radivojević s pet i Lazar Kukić s četiri gola bili najbolji kod Srbije.
U dvoboju koji je praktički odlučivao o drugom putniku u drugi krug natjecanja iz ove skupine uz sigurnu Francusku Hrvatska je imala kontrolu rezultata od početka do kraja dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mate Šunjić je prvi izašao pred kamere i istaknuo zajedništvo kao glavni razlog pobjede.

"Nije bitno tko je bio dobar nego da smo pobjedili. U Hrvatskoj je ekipa uvijek na prvom mjestu. Nije loše pobjeda s 3 gola razlike, ali bi bolje da je s pet da izbjegnemo krugove, iako mislimo da je Francuska jača od Srbije" kazao je Šunjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično razmišlja i Luka Cindrić, najbolji igrač večerašnje utakmice.

"Igrali smo pravu borbenu utakmicu, mušku utakmicu. Svaka čast momcima, uz ove predivne navijače je sve bilo lakše. I obrana i disciplina u napadu se posložila. Igrali smo kvalitetno 60 minuta . Svi su odigrali odlično, najmanje je bitno tko je igrač utakmice. Ovo nam je vjetar u leđa.  Mislim da svatko svakog ovdje može pobijediti. Mi trebamo gledati svoja posla", kazao je Luka Cindrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladog Ivana Martinovića su obuzele emocije i nije krio oduševljenje.

"Ovo je san, igrati pred ovim navijačima. Bodrili su nas od prve sekunde i svaka čast. Obrana je ključ. Gol po gol, napad po napad, imali smo bolji start i pokazali smo da možemo bolje krenuti u utakmicu.  Svi smo ginuli jedan za drugoga. Evo sad smo skupili malo samopouzdanja. Napravit ćemo regeneraciju i pripremiti se za drugu utakmicu", dodao je Ivan Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od neočekivanih junaka ove utakmice je Tin Lučin koji se posljednji pojavio pred našom novinarkom.

"Ponosan sam na sve svoje dečke i ove ljude koji su nas došli podržati. Bacio sam se na glavu i dao sve od sebe. Cindra je igrač svjetske klase i donio je jednu prevagu i iskustvo koje nam je trebalo i protiv Francuza. Trebamo kratko proslaviti i krenuti se pripremati za Ukrajinu", rekao je Tin Lučin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo