ČERVAROVO PRIZNANJE MNOGE ĆE OSTAVITI BEZ TEKSTA: / Izbornik ispričao koliko je zaradio u šampionskoj sezoni

Image

To mu je jedan od najdražih trofeja

12.5.2020.
10:15
VOYO logo

Hrvatski rukometni izbornik LinoČervar kao trener Zagreba 200. godine osvojio je deseti naslov prvaka. Često je znao reći da mu je taj trofej među najdražima jer je osvojen u teškim okolnostima.

“Ta sezona bila je jedna od najkritičnijih u povijesti kluba. Igrači nisu dobivali plaću, a ja sam za cijelu sezonu dobio 400 njemačkih maraka. Ustvari, 300 jer mi je netko iz kuverte uzeo 100”, rekao je Červar za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

27.01.2020., Zagreb - Docek hrvatskih rukometnih reprezentativaca na Trgu bana Josipa Jelacica koji su na Europskom prvenstvu osvojili srebrnu medalju. Lino Cervar Photo:

S druge strane, imali smo Metković u koji je ogroman novac uložio Stipe Gabrić Jambo. Njihovi rukometaši su u to vrijeme bili bogataši, a mi siromasi. Nije bilo lako ni trenirati u to vrijeme jer su igrači bili bezvoljni. U tako jednoj tužnoj atmosferi uspjeli smo biti prvaci. To je za mene ogroman uspjeh. Da, ovom prigodom još jednom bih čestitao Metkovcima za osvajanje Kupa EHF-a. Imali su zaista u to vrijeme strašnu momčad, a iz te momčadi sa mnom su tri godine poslije svjetsko zlato osvojili Dominiković, Goluža, Kaleb i Metličić”, završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo