Červarova poruka koju Zagreb želi čuti!

Lino Červar, najuspješniji hrvatski trener, danas na klupi skopskog Metalurga, vjeruje da zagrebaši mogu svladati Kiel i izboriti završni turnir Lige prvaka u Kölnu.

29.3.2012.
11:23
VOYO logo

"Priliku za Zagreb vidim u kratkim napadima Kiela. Naime, Jicha, Ilić i Andersson jednostavno su brzi na okidaču i mnogo šutiraju. Naravno, često puta i promašuju, što je prilika za brze kontre Horvata i Štrleka", rekao je Lino Červar.

Da, ali što ako njihova vanjska linija bude precizna?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može se dogoditi, ali to su rijetki trenuci", istaknuo je Lino.

Zaboravljate da je na vratima Kiela Omeyer koji je toliko puta zagorčao život hrvatskim rukometašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije se baš istaknuo protiv nas na posljednjem europskom prvenstvu. Vjerujem da nema više straha od njega. Zagreb nema što izgubiti i uvjeren sam da će igrati puno opuštenije nego Kiel koji je favorit i kao takav taj status mora opravdati na parketu", istaknuo je bivši hrvatski izbornik.

Od osam međusobnih utakmica, zagrebaši su čak jednom pobijedili u gostima. Bilo je to 2003. godine. Jedan od junaka te utakmice bio je Hrvoje Horvat, tada srednji vanjski igrač zagrebaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećam se da nam je za sljedeći krug natjecanja trebala pobjeda u Kielu, ali i poraz Constante u Skopju. Poklopilo se oboje. Naši vratari bili su odlični, a i u obrani smo igrali jako dobro. Daleko od toga da Kiel ne možemo ponovo iznenaditi, iako je riječ o trenutačno najboljoj momčadi svijeta", istaknuo je Horvat.

Kakav je recept?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobra obrana i polukontra. Zagreb ima i jedno i drugo. A i momčad Ivice Obrvana ovaj put neće igrati u grču kao protiv Metalurga. Tada je morala pobijediti, psihički pritisak bio je prevelik. U igri s Kielom neće biti grča jer je on favorit", rekao je Horvat.

U njegovo vrijeme Kiel je imao Lövgrena, prvi je put Ligu prvaka osvojio s Karabatićem, a danas je zvijezda Jicha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je klub koji ne pita koliko košta koji igrač. Koga Nijemci požele, toga i dovedu", zaključio je Cveba, danas igrač Dubrave.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo