ČERVAROVA IZJAVA ODJEKNULA U DANSKOJ: / Optužio njihove suce da su amateri, stigle i reakcije domaćina SP-a

Image
Foto: AFP

Izbornik je imao mnogo toga za prigovoriti.

22.1.2019.
9:35
AFP
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je u ponedjeljak navečer doživjela poraz od domaćina Njemačke. Izabranici Lina Červara do samog kraja susreta imali su šansu za pobjedu, međutim na kraju do nje nisu uspjeli doći.

Dvije minute prije kraja njemački vratar Wolff obranio je udarac Duvnjaka i bacio loptu u protunapad koji je Pekeler iskoristio za vodstvo Njemačke 21-20, a nakon prekršaja Karačića u napadu Gensheimer je 40 sekundi prije isteka vremena s krila pogodio za 22-20 i zatvorio Hrvatskoj mogućnost prolaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je taj sporni prekršaj Karačića podigao dosta prašine pa je izbornik rigao vatru prema danskom sudačkom paru Madsu Hansenu i Martinu Gjedingu.

Oteli im pobjedu

"Danski suci su večeras jako oštetili hrvatsku reprezentaciju i ugrozili moje i pravo mojih igrača na Olimpijske igre. Ne mogu amateri odlučivati o sudbini sportaša. Ja nikog nisam uvrijedio, a nisu ni moji igrači. Ali način kako nas je besramno pokrao ovaj nazovi najbolji sudački par na svijetu. Oteli su nam pobjedu. A mi smo zadnjih deset godina dvaput bili domaćini SP-a i EURA, pa pitajte sve jesu li suci krali u našu korist kao što je slučaj tu. Ovi suci se trebaju sankcionirati, a neki su nas savjetovali i da povučemo ekipu s prvenstva. Onakav prekršaj nad Duvnjakom, pa to je bilo očito", poručio je Červar poslije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Germany's Hendrik Pekeler (L) and Croatia's Igor Karacic vie for the ball during the IHF Men's World Championship 2019 Group I handball match between Croatia and Germany at the Lanxess arena in Cologne, on January 21, 2019. (Photo by Patrik STOLLARZ / AFP)

Ta je izjava odjeknula i u danskim medijima. Tamošnja televizija TV2 navodi da se na ovogodišnjem SP-u odvijala jedna od najvećih drama te da su na kraju hrvatski rukometaši imali dosta prigovora na suđenje.

Oglasili se Danci

Bivši danski rukometaši, KasperHvidt i ClausMøllerJakobsen, prokomentirali su suđenje svojih sunarodnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na sve što smo vidjeli mislim da su dobro odradili posao. Npr., Njemačka je imala pet isključenja u prvom poluvremenu, a Hrvatska samo dva. Nemoguće je biti sudac i ne griješiti. Možda je onda potrebno uvesti dodatne mehanizme. Utakmica je bila tijesna i jedna odluka mnogo toga znači. Jasne su mi njihove frustracije", kazao je Hvidt.

Složili su se da je Gjeding donio pogrešnu odluku kada je dosudio Karačiću prekršaj u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da je to bio prekršaj", poručio je Jakobsen.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo