ČERVAR U NOVOM NALETU NA SUCE: / Izbornik u obraćanju javnosti opet istresao što mu je na duši i najavio promjenu

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija sljedeću utakmicu igra u srijedu

22.1.2019.
12:09
PIXSELL
VOYO logo

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom ogled je posljednjeg kola igranja u skupini I poslije kojeg će se znati za koju će poziciju igrati posljednju utakmicu na turniru. Nadolazeća utakmica za protivnika nudi Francusku, a pred nju je izbornik reprezentacije Lino Červar napravio izmjenu u kadru igrača koje vodi.

Srednji vanjski PPD Zagreba Lovro Jotić priključuje se reprezentativcima, a prema Zagrebu je otputovao Luka Cindrić. Ondje će nastaviti svoj oporavak prije nego što se vrati u Kielce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REGIJA BRUJI O VELIKOJ NEPRAVDI NA SP-U: /

'Suci su uništili Hrvate i poklonili pobjedu Njemačkoj...'

Image
REGIJA BRUJI O VELIKOJ NEPRAVDI NA SP-U: /

'Suci su uništili Hrvate i poklonili pobjedu Njemačkoj...'

Osvrnuo se Červar i na suce, temu koja je ponovno isplivala na površinu nakon što je, tvrdnja je izbornika hrvatske reprezentacije, Hrvatska oštećena u ogledu protiv Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluke usmjerile utakmicu

"Sporne odluke bile su na štetu naše reprezentacije i direktno odlučivale o pobjedniku i poraženom. Dobili smo mnogobrojne poruke, čak su se i domaćin ispričali zbog suđenja. Tvrde da je suđenje bilo skandalozno, a odigrano je tako da su režiseri bili 'kao' najbolji suci na svijetu", kaže Červar i nastavlja:

"To je ona moja tvrdnja da su oni 'najbolji' najopasniji. Oni najviše znaju i najviše mogu oteti. Već tri utakmice sude Njemačkoj, nikako ne može biti da dva organizatora postoje, a jedan sudi drugome. Kad smo vidjeli kako se nama sudi kad smo bili domaćini mislili smo da je novi stil to da se ne pomaže domaćinu, a ovo je podsjećanje na 2007. kada je suđenje bilo skandalozno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te je godine Njemačka postala prvak pred svojim navijačima. Červar tu nije stao.

Sipao je žuč

"Mene kao dugogodišnjeg trenera zanima zašto smo, kao da smo učenici-treneri, bili pozvani na predavanje kako treba igrati i kako kod igrača utjecati da sve bude korektno. Kao da mi treneri ne znamo dovoljno o rukometu pa nas suci-amateri uče pravilima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo jedan skandalozni podatak iz šeste minute utakmice protiv Njemačke. Protivnički igrač je napravio sedam koraka. Gore ne može. I to kod našeg vodstva 3-1. Ovo je zapravo nezaustavljivo i bilo je bezbroj stvari. Kriterij nije bio ujednačen niti kod pasivne igre, njima se tolerirao duži napad. Svi treneri istog su stava, strahovito smo oštećeni, a rukomet je u padu zbog regularnosti. Ne može amater odlučiti o životu profesionalca."

Protiv prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi utakmica protiv Francuske.

"Mi smo sad u složenoj situaciji, teškoj. Malo smo si i sami zakuhali rezultatom s Brazilom. Natjecanje je iznimno teško, a nas malo ometa i to što nemamo Cindrića bez kojeg nije isto kao s njim. Igramo sad protiv prvaka svijeta, Francuze ne treba posebno predstavljati. Načeti smo i pod dojmom utakmice protiv Njemačke. Trebali bismo osvojiti bod, ali to je teško kao i pobijediti njih koji su veliki favoriti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Francuska je sad pojačana Nikolom Karabatićem, liderom te momčadi. On im mnogo znači, kao nama Duvnjak. Imaju širinu, strašni su. Ali, pored svega što sam rekao mi nemamo što drugo nego boriti se i minimum ponoviti partiju protiv Njemačke da bismo imali šansu. U teškoj smo situaciji...", zaključio je Červar.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo