ČERVAR OTVORIO DUŠU: / 'Mene su pljuvali kada smo osvajali srebra, a danas slavimo bronce'

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Bivši hrvatski rukometni izbornik Lino Červar osvrnuo se na rezultate reprezentacije na posljednjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

30.8.2016.
16:59
AFP, ATTILA KISBENEDEK
VOYO logo

U razgovoru za Balkan-Handball napomenuo je kako su njega kritizirali kada je osvajao bronce, a da se danas na glavnom zagrebačkom trgu slavi bronca.

"Netko mi je jednom prilikom rekao: "Lino, pa ti nikada nisi osvojio broncu." A mi sada na Trgu bana Jelačića slavimo broncu!? U moje vrijeme se smatralo neuspjehom biti srebrni. Osvajao sam samo zlata i srebra", rekao Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas kvalitetniji

"Je li moja generacija bila kvalitetnija od ove danas? To nije istina. To su subjektivne procjene koje ne odgovaraju činjenicama. Tisuću puta ponavljam da sam krenuo s najslabijom ekipom u Europi. To je bila najslabija generacija u povijesti hrvatskog rukometa. To je bila najnepismenija generacija u povijesti hrvatskog rukometa. To je bila generacija neodgojenih, tukli su se međusobno. Naslovi su bili 'ni afričko pleme ne možete dobiti', a sada reći da je ta generacija bila bolja od ove, to je da padnete u nesvijest", izjavio je Červar te je dodao:

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK
Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Željko Babić

"Kada su krenuli uspjesi onda su svi počeli pričati o njima. Danas govorimo obrnuto. Imamo vrhunsku reprezentaciju. Kako tko vodi, kako tko radi, to je drugo. Svatko ima svoj stil. Samo govorim o činjenicama. Mi smo igrali finala. Osam natjecanja iza mene i niti jendn finale. Nama je uvijek samo malo nedostajalo za sam vrh".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što sada nedostaje? Ovo je dokaz da za popeti se na Olimp treba nešto više. To nije sindrom Hrvatske, već i Slovenije. Dobar trener i sve, ali su stali kad je bilo najvažnije", kaže Červar te komentira pobjedu Dušebajeva i njegove Poljske nad Babićevom Hrvatskom.

"To je trener koji igra na sigurnu kartu. On ide tamo gdje ima love i ima igrača. Kao da ja sada uzmem Francusku", poručio trener Metalurga i makedonske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo