ČERVAR ODGOVORIO ZLIM JEZICIMA: / 'To su zdravi i pošteni dečki, njihova ljubav prema reprezentaciji nema kraja'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U srijedu našu reprezentaciju čeka lakši ispit protiv Bahreina te priprema za dvoboj sa Španjolskom u kojem će ulog biti prvo mjesto i bodovi koje će se prenositi u sljedeći krug natjecanja.

14.1.2019.
20:13
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski rukometaši lakše od očekivanog pobijedili su reprezentaciju Makedonije sa 31-22 (16-11) u utakmici 3. kola skupine B Svjetskog prvenstva, odigranoj u ponedjeljak u Olimpijskoj dvorani u Muenchenu, izborili su drugi krug natjecanja u koji će ući s najmanje dva boda.

Image
HRVATSKI URAGAN POMEO MAKEDONCE: /

Kauboji prošli prvi veliki ispit i osigurali drugi krug, čudesni Šego zaustavio Lazarova i društvo

Image
HRVATSKI URAGAN POMEO MAKEDONCE: /

Kauboji prošli prvi veliki ispit i osigurali drugi krug, čudesni Šego zaustavio Lazarova i društvo

Važna pobjeda

"Nisu nas Makedonci uspjeli nadmudriti zahvaljujući igračima, jako su dobro igrali. Zasluženo smo dobili, znali smo rješavati u obrani situacije 7 na 6 i zatim to materijalizirati. Važna je ovo pobjeda, sad prenašamo dva boda. Ali i pored pobjede, moramo misliti na iduće bodove, na utakmicu sa Španjolskom. Moramo biti skromni, dobro se spremiti, i pored ovakve publike pokušati napraviti iznenađenje jer oni su prvaci Europe, na nama je da se borimo. Taktički smo odigrali dobro, obrana je dobro funkcionirala, napad je bio lucidan i inteligentan. Držali smo utakmicu pod kontrolom i zatim smo ih kaznili kad su se otvorili", rekao je izbornik Lino Červar za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kauboji su uspjeli zaustaviti Lazarova, a nijjdna od reprezentacija nije odustajala od igre 7 na šest.

Kauboji uspješniji

"Da, ali mi smo bili uspješniji. Mi smo to realizirali, oni nisu uspjeli onako kako su to zamislili. Dobro smo analizirali Makedonce, bili smo sigurni u sebe i dečki zaslužuju sve pobjede, od Duvnjaka do najmlađeg, do Vide", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Marin Šego /AFP

Deset igrača se upisalo u strijelce, među njima i vratar Šego.

"To znači da uživamo u timskoj igri i duhu. Znam da bi ljudi od nas svašta htjeli iz ljubavi. Ima i onih koji nas kritiziraju, ali nema veze. Mi idemo svojim putem, to su zdravi i pošteni dečki, njihova ljubav prema reprezentaciji nema kraja. Oni daju sve od sebe, nekad malo slabije izgledamo, ali ponos i čast nam je predstavljati Hrvatsku", kazao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio je igru IgoraKaračića.

"Je, kao i svi ostali, ali ja ne želim previše dijeliti tim. Snovi se sami ispunjavaju sa dobrim timom. Tim je broj jedan, a ja ću ih sve pohvaliti", rekao je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je s Cindrićem?

U ovom susretu nije nastupio LukaCindrić. Prema njemu nije mu bio potreban.

"Istina, i bez njega su odlično igrali. Nije nam trebao", kazao je izbornik. Za kraj je poručio kako ovo još nije Hrvatska kakvu želi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam realan. Ne želim ljudima lagati, nije to onakva igra i generacija kakvu smo imali. Mi prije svega želimo vratiti kult reprezentacije, iako je on i sada i prethodnih godina bio na vrlo visokoj razini. Moramo biti ponosni da smo jedina reprezentacija na svijetu koja je zadržala kontinuitet rezultata. Uvijek smo blizu prvih pet. Igrati svake godine na velikom natjecanju, s obzirom da smo tako mala zemlja s nikakvom infrastrukturom. Što god naši dečki naprave, za mene su vrh", završio je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo