Izbornik nakon Belgije / Červar: 'Igramo lijepo za oko, no ne smiju nam se događati trenuci kad se opuštamo u obrani'

Image
Foto: RTL

Nakon utakmice oglasio se i dokapetan Hrvatske Zlatko Horvat koji je s osam golova bo najbolji strijelac Hrvatske

28.10.2018.
18:17
RTL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija svladala je u Leuvenu Belgiju rezultatom 30:25 u drugoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. Naši rukometaši odigrali su dominantnu partiju i kontrolirali rezultat većinu utakmice. Zadovoljan je bio i izbornik Lino Červar nakon utakmice:

"Pred rasprodanom dvoranom smo pokazali ljepotu naše igre. Bilo je opuštanja kakvog ne bi trebalo biti na velikim natjecanjima, to moramo ispraviti. Bilo je dobrih akcija u obrani i u napadu, mislim da smo igrali lijepo za oko, ali moramo poraditi na tome da imamo kontinuitet igre, da nemamo padova. Drago mi je i da smo rotirali mlade igrače.
Puštali smo u obrani, bilo je dosta rupa, no kad smo krenuli agresivnije, totalno smo razoružali protivnika. Događaju nam se momenti kad kažemo 'lako ćemo', ali toga nema u modernom rukometu", rekao je Červar nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dao je izbornik priliku mladim snagama Hrvatske i oni ga nisu razočarali. Upravo nasuprot:

"Halil, Mandić i Šipić su pokazali dobre momente, Martinović je još jedan igrač kojeg ćemo pratiti i polako uvoditi u reprezentaciju. da postane dio naše obiteli. Možemo se samo nadati da ćemo ostati zdravi"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Červar je najavio da je pred našom reprezentacijom, unatoč dobrim rezultatima još puno rada.

"Ima tu još dosta rada i odricanja. Nismo još u samom vrhu, ali možemo tamo doći. treba nam samo zdravlja i trebamo puno raditi i na to smo spremni", zaključio je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice oglasio se i dokapetan Hrvatske Zlatko Horvat koji je s osam golova bo najbolji strijelac Hrvatske. Svih osam zabio je u prvom poluvremenu.

"Sad se mirno možemo pripremati za svjetsko prvenstvo. Dosta smo dobro odrađivali napad. Kad zabiješ 18 golova, normalno je da sve funkcionira. Bilo je teško držati takav visoki ritam. Belgija se nije predala i moram im čestitati na jednoj fer borbi", rekao je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo