OSRAMOTIO SE IZJAVOM O SUĐENJU HRVATSKOJ: / I novinar se čudi ovim njegovim riječima

Image
Foto: AFP

'U videu su Hrvati izvukli stvari pomalo izvan konteksta i to nema smisla'

23.1.2019.
17:19
AFP
VOYO logo

Hrvatski rukometni savez je u utorak navečer na svojoj Facebook stranici objavio video s 10 situacija u kojima je Hrvatska oštećena u ponedjeljak u Lanxess Areni u Kolnu protiv Njemačke (poraz 22-21). Isti video HRS je poslao IHF-u u obliku krucijalnog dokaza. Danski sudački par Hansen-Gjeding, kako smatraju u HRS-u i hrvatskom reprezentativnom taboru, drastično je oštetio Hrvatsku te izravno utjecao na ishod utakmice...

Image
STRUČNJAK IZ BiH ZBOG HRVATSKE RAZVALIO SUCE: /

'Ono je bila farsa i očigledna pljačka, Červar je apsolutno u pravu'

Image
STRUČNJAK IZ BiH ZBOG HRVATSKE RAZVALIO SUCE: /

'Ono je bila farsa i očigledna pljačka, Červar je apsolutno u pravu'

SVE O 26. SVJETSKOM RUKOMETNOM PRVENSTVU MOŽETE PROČITATI - OVDJE.

Kazao pravu glupost

Međutim, s tim se ne slaže bivši danski rukometaš i reprezentativac Daniel Svensson, koji se 2017. oprostio od aktivnog igranja rukometa. Ovaj 36-godišnji nekadašnji igrač "AaB", "Kopenhagena", "BM Toleda", "TuS N-Lübbeckea" i "Skjern Håndbolda", kazao je pravu glupost o situaciji koja je podigla dosta prašine, kao i o suđenju u čitavom susretu. Naime, jedna od odluka koje su tome kumovale porazu Hrvatske i ispadanju iz borbe za polufinale na SP-u, bila je i ona o prekršaju u napadu Karačiću u završnici susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Croatia's Manuel Strlek (L) reacts during the IHF Men's World Championship 2019 Group I handball match between Croatia and Germany at the Lanxess arena in Cologne, on January 21, 2019. (Photo by Patrik STOLLARZ / AFP)

Kod 21-20 za Njemačku, krivo je dosuđeno probijanje Karačiću u dvoboju s Wiedeom, Njemačka je na drugoj strani preko Gensheimera došla do 22-20 i stvar je bila rješena. I sami suci dvoboja, gospoda Gjeding - Hansen, dan nakon susreta priznali su kako su pogriješili. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Svensson brani danski sudački par

Međutim, Svensson tvrdi drugačije i brani danski sudački par. Toliko da i autor TV2Mikkel Asferg, u svojem pisanju pomalo izrazuje čuđenje zbog takvog razmišljanja i stava o spornoj situaciji i suđenju u utakmici, istaknuvši 10 krucijalnih pogrešaka uz dodatak kako su suci priznali pogrešku, ali i napisavši kako će to teško nešto promijeniti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da video s deset krucijalnih pogrešaka na štetu Hrvatske ne daje širu sliku same utakmice. U videu su Hrvati izvukli stvari pomalo izvan konteksta i to nema smisla. U rukometu se uvijek može govoriti o pogreškama na obje strane, kaže Daniel Svensson i dodaje:

Nema ništa čudno u ovoj utakmici ?!

"Nema ništa čudno u ovoj utakmici. IHF im je rekao da su dvaput vidjeli utakmicu, a ja vjerujem u njihov sud. Slučaj bi sada trebao biti zatvoren".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak navečer predsjednika IHF-a dr. Hassan Moustafa za Gjedinga i Hansena, pred kamerama TV 2 Sporta, kazao je, prenose Danci, da je "ljudski griješiti"...

"Sudački par iz Danske jedan je od najboljih na svijetu, stoga smo razgovarali s njima i slušali ih o tome što možemo učiniti u budućnosti za suce, kako bi dobili najbolje uvjete. Vjerujemo im", rekao je Moustafa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo reći da nikada ne postoji pogreška, svi čine pogreške. Igrači, treneri, službenici i ja, kao predsjednik, također griješimo. Nema se što skrivati ​​u ovom slučaju i mi ćemo naše statistike poslati predsjedniku Hrvatskog rukometnog saveza Tomislavu Grahovcu", istaknuo je Hassan Moustafa.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo