HRVATSKA - BAHREIN 43-32 / Prekasno smo se probudili, razbili smo ih ali nedovoljno: Egipat sad mora dobiti moćnu Dansku sa najmanje 11 razlike za naše četvrtfinale, a mi smo sigurno 9.

Image
Foto: Pixsell

Hrvatska razbila Bahrein za možda i kraj SP-a

23.1.2023.
19:17
Pixsell
VOYO logo

Druga glavna faza natjecanja po skupinama (Main Round Group)

3. kolo grupe IV

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto održavanja utakmice: Malmo

Početak: 18.00

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Bahrein 43-32

U zadnjem kolu skupine IV na Svjetskom prvenstvu u Malmoeu hrvatski rukometaši su u ponedjeljak razbili Bahrein s 43-32 (17-16).Hrvatska je pobjedom protiv Bahreina osigurala deveto mjesto na ovom SP i olimpijske kvalifikacije za Pariz 2024, a plasman u četvrtfinale će biti moguć ako večeras Egipćani svladaju Dansku s nerealnih više od deset razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Hrvatske su najbolji bili Filip Glavaš i Ivan Martinović s po jedanaest golova. Ivan Martinović je bio bez promašaja, pa je i službeno ponio MVP nagradu za najboljeg igrača susreta. Filip Glavaš je isto zabio 11, ali uz dva promašaja.

Hrvatska ovo SP završava s četiri pobjede, remijem protiv Danske i porazom od Egipta, te imaju najbolji učinak od svih reprezentacija koje se nisu plasirale među osam najboljih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Live

Gotova je utakmica. Ovisimo sad o Egiptu za četvrtfinale, ali sigurno smo 9. što nam vjerojatno donosi kvalifikacije za SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Dakle, nismo uspjeli kreirati senzaciju, ovisimo o Egiptu koji mora dobiti sa najmanje 7 golova viška Dansku da mi idemo dalje. Teško, ali dok se imamo čemu nadati, nadat ćemo se...

53 - Filip Glavaš je nezaustavljiv, 11 gol iz 12 pokušaja, četvrti uzastopni. Kako dečko igra...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Tri vezana gola Glavaša, sad je na 10 golova iz 11 pokušaja.

51 - Filip Glavaš je na 9 golova iz 10 pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Filip Glavaš je na 7 golova.

45' - Ivan Martinović je sad nezaustavljiv - na 8 golova je. 8-8 ima Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' - Otvorilo se, imamo 8 razlike. Eh, kamo sreće da smo na poluvrijeme otišli s ovom razlikom, možda bi i bili bliže tom čudu od 22 gola razlike protiv Bahreina - koje nam treba za četvrtfinale. Ovako...

43.20 - Ivan Martinović zabija svoj 7 gol iz 7 pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43 - 4-0 serija Hrvatske u ovom razdoblju. Ivan Martinović je na 6 golova iz 6 pokušaja. +7 razlike za nas - 26-19.

41.29 - Sad smo na +6, što je naša najveća prednost, ali kasno smo ušli u potreban ritam. 25-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - Raste naša prednost - imamo +5 - 24-19.

40' - Kuzmanović brani šut, bravo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39 - Imamo +4 prvi put - 23-19.

35.11 - Gojun ide van na dvije minute, grubo je zaustavio igrača Bahreina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33.03 - Kuzmanović ima 6 obrana, od toga 3 sedmerca.

33' - Opet iskri na terenu. Gojun je tamo u gužvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' - Dva brza gola Hrvatske- Imamo +3, drugi put ova prednost. Marin Jelinić. 19-16.

31' - Počelo je drugo poluvrijeme. Opasno se igramo s vatrom! Prošao je sad Luka Cindrić - 4 gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Nismo dobro otvorili utakmicu obrambeno. 5-1 obrana nije bila dobitna, trebalo je sa 6-0 jer smo viši od njih. Mohamed Mohamed nam radi probleme, zabio je 5 golova i iznudio 2 sedmerca. Igramo mlitavo u obrani, kamilica smo. Totalno smo krivo pripremljeni, krivo smo otvorili i totalni je promašaj. Faula nema, a faul je majka obrane. Ljudi nam se šetaju po liniji od 5 metara. Nadamo se dobrim vijestima u nastavku.

29.26 - Malo koškanje Muse i Merzija Alija. Utakmica je prekinuta. Neće biti sankcija, iako delegat zove igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28.28 - Prvi put imamo +3 - tek u 28 minuti i 28 sekundi. Premalo...

27' - Bravo Dominik - njegova 5 obrana. Samo mu je 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25.05 - Filip Glavaš s krila iz kontre za +2 - 15-13. Dobra akcija, brza tranzicija. Prvo je svirano probijanje, a onda je odmah krenula kontra i pogodak - brzi, lagani...

25' -Opet Danci zvižde Domagoju Duvnjaku kad primi loptu. Sramota...

23' - Kuzmanović je obranio četvrtu loptu, ova je bila zahtjevna, niska...

21.15 - Loše smo i krivo ušli u utakmicu, s krivom obranom. Trebali smo od početka igrati 6-0 obranu.

20' - Sve što napravi - prolazi mu! Mohamed Mohamed sad je na 4 gola. 13-12.

20' - Imamo 5 obrana golmana, 3 Kuzmanovića, a 2 Šunjića.

17' - Igrači Bahreina nam rade dar-mar u obrani.

14.50 - Filip Glavaš na prazna vrata - 10-9 za naše.

13' - 5 golova je palo preko Šebetića i Martinovića.

12' -Mohamed Mohamed je zabio treći gol iz trećeg pokušaja. Uz to, iznudio je dva sedmerca već. Što reći... - "Noge nam ne rade u obrani", vrišti Hrvoje Horvat za vrijeme time-outa.

11' - Mate Šunjić skinuo je pokušaj Bahreina nakon autoputa koji je nastao u obrani, a to nije dobro.

7.20 - Bravo dečki - Karačić je odlično ubacio natrčalom Martinoviću koji je loptu uhvatio u skoku i pucao leteći visoko u zraku. To je gol.

5.23 - Mohamed Mohamed je dosad iznudio dva sedmerca dosad.

4.37 - Mohamed Mohamed opet nam prodaje istu foru. Nevjerojatno!

2.35 - Novi problemi u obrani. Opet igrač Bahreina na istu forku iznuđuje sedmerac. 1-2.

1.15' - Bahrein vodi 1-0. Zabili su iz sedmerca.

1' - Počela je utakmica. Sretno Hrvatska, Bože pomozi! Bahrein kreće prvi. Naši igraju po prvi put na turniru u crvenoj garnituri dresova.

17.59 - Nikola Grahovac je u rosteru umjesto Lovre Mihića.

17.57 - Slijedi himna Bahreina.

17.56 - Ustanite dame i gospodo, svira se Lijepa naša.

17.40 - 89%je efikasnost najvećeg otkrića naše reprezentacije na ovom SP-u Filip Glavaš. I Marin Jelinić je potvrdio svoju klasu. Uz njih dvojicu, kružni napadač Marin Šipić je taj koji je isto dobitak i koji je zavrijedio posebni pljesak.

17.34 - Ines Goda Forjan javila se s terena iz Malmoa. Ivano Balić rekao je: "Dogovorili smo se da nam obrana bude 5-1, ono zbog čega je svima neugodno. Idemo po obranu, lake i brze golove... Mislim da su igrači dobri u glavi, idemo gol po gol pa što dragi Bog da. Ispalit ćemo sve metke ako je ovo naša zadnja utakmica".

17.33 - "Nisam član Hrvatskog saveza niti Upravnog odbora", kazao je Petar Metličić na pitanje Marka Vargeka je li ovo danas posljednja utakmica Hrvoja Horvata na klupi Hrvatske?

17.32 - I danas je zanimljivo u "Vrijeme je za rukomet..."...

17.14 - Evo nam i popis reprezentacije Bahreina.

3 - Ali Eid
7 - Jasim Alsalatna
8 - Hasan Ali
9 - Hasan Alsamahiji
11 - Abdulla Ali
14 - Qasim Qambar
15- Mohamed Abdulredha
18 - Ahmed Fadhul
19 - Mohamed Ali
23 - Mujtaba Alzaimoor
66 - Komail Mahfoodh
77 - Merza Ali
90 - Mahmood Mohamed
95 - Mohamed Mohamed1 - Muntadher Ali
12 - Hesham Isa
21 - Mohamed Ali

17.10 - Počela je emisija 'Vrijeme je na rukomet'.

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Zagrijavaju se naši za Bahrein.

16.39 - Uhvatili smo Dragu Vukovića prije početka emisije Vrijeme je za rukomet, koja počinje u 17.10. Evo što nam je Drago kazao...

16.03 - Prije dva dana smo razgovarali ekskluzivno s bivšim proslavljenim srpskim rukometašem Momirom Ilićem - "Hrvatska ima nevjerojatnu emociju, motiv i naboj, nešto što mi Srbi nemamo, a jedan naš nasljedni generacijski problem se kod vas nikad ne bi mogao dogoditi'". Opsežni intervju s Momirom Ilićem, trenerom Veszpréma, možete pročitati - OVDJE.

Image
EKSKLUZIVNO /

Momir Ilić: 'Hrvatska ima nevjerojatnu emociju, motiv i naboj, nešto što mi Srbi nemamo, a jedan naš nasljedni generacijski problem se kod vas nikad ne bi mogao dogoditi'

15.50 - Silvio Ivandija, ugledni trener MRK Sesvete, treće momčadi hrvatske lige, prokomentirao nam je posljednju utakmicu hrvatske rukometne reprezentacije i najavio Bahrein:

"Prvo poluvrijeme Hrvatske protiv Belgije je bilo kao nikad do sad na turniru. Fantastično, bez obzira što neki možda misle kako Belgija nije rukometna zemlja, ali to je ozbiljna reprezentacija koja igra jedan brz, moderan rukomet i ne odustaje niti jednog trenutka. Mi smo prvo poluvrijeme odigrali, mogu slobodno reći kako mi se tih 30 minuta svidjelo više nego ijedno poluvrijeme i ijedna naša utakmica odigrana u Švedskoj na ovom SP-u", rekao nam je Silvio Ivandija i nastavio:

"U svakom pogledu - od vratara do obrane i napada koji mi se posebno svidio. Recimo, počeli smo susret s dva laka i brza igrača - s Duvnjakom Martinovićem - Imali smo i Šarca na lijevom kao šutera, malo težeg igrača. Drugih 30 minuta su igrali KaračićCindrić Šebetić, isto jedan malo teži rukometaš. Tako da se nije uopće osjećao u protoku lopte, u ulasku u šanse. Bili smo raznovrsni."

O Luki Cindriću ističe:

"Sve u svemu, dobro mi je izgledalo to kad se igralo s dva lagana igrača i Cindrić koji je u prvom odigrao fantastično. Njegove asistencije su bile ključne u prvom dijelu. To je ona igra koja Cindrića čini najboljim igračem, među najboljim srednjim igračima u svijetu. Te njegove asistencije i vidjeli smo i ono malo prostora što bi mu pustili, to bi bio odmah gol. Dao je 3 gola uz 7 dodavanja za 30 minuta, impresivno."

O današnjoj utakmici i situaciji u kojoj se napazi Hrvatska na SP-u izjavio je:

"Koštao nas je taj Egipat, kombinacije su sad brojne ali teško ostvarive, ali 9. mjesto vodi u kvalifikacije za OI - 90% da će ići i 9. mjesto u kvalifikacije. Treba odraditi ozbiljno utakmicu, a igra protiv Belgije je recept. Ostali sm u dobrom ritmu još od utakmice s Danskom. Trebamo to produžiti. Mislim da nema razloga da ne odigramo i protiv Bahreina na istom nivou i da, ako već odlazimo s prvenstva, da odemo uzdignute glave". OVDJE pogledajte što nam je još rekao Silvio Ivandija.

15.42 - Svjetsko rukometno prvenstvo koje se igra u Švedskoj i Poljskoj na rasporedu je do 29. siječnja, a napete i atraktivne utakmice gledatelji mogu pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

15.35 - Dobar vam ovaj hladni kišni dan dragi čitatelji Net.hr-a, gledatelji RTL-a, sportski zaljubljenici, rukometni fanatici i domoljubi. Pred nama je možda i posljednji dan nastupa naših rukometaša na 28. SP-u u rukometu u Švedskoj. Osim, ako se ne dogodi "čudo". "Čudo" znači pobjedu od 22 ili više razlike, a moramo dočekati i slavlje Egipta protiv Danske od najmanje 7 golova razlike. Dok god postoji nada, treba vjerovati.

Dobra vijest je ta što 9. pozicija koju će najvjerojatnije uhvatiti Hrvatska, osim ako rasplet ne bude i povoljniji za naše, osigurava kvalifikacije za OI u Parizu 2024 - a kvalifikacije su glavni cilj! Zašto ne bi ponovili Euro 2016. i Poljsku, koju smo dobili sa 14 razlike.

Inače, Bahreinom smo igrali na prošlom Svjetskom prvenstvu u Egiptu i dobili ih u drugom krugu 28:18. Igrali smo i prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu, a tada smo bili još uvjerljiviji i pobijedili 32:20. Dakle, leže nam napadački i ima tu temelja da ih se nakanta...

"Bahrein je nezgodan, igraju agresivnu obranu i imaju iskusnog vratara. U napadu moramo biti pametni, strpljivi i disciplinirani, a obrana 5+1 opet mora biti naše glavno oružje. Tu vidimo rješenje ove utakmice. Kako smo i prije naglašavali, idemo gol po gol i dat ćemo kao i uvijek maksimum", najavio je utakmicu protiv Bahreina hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo