IGRAJ MOJA HRVATSKA / Računica je jasna: Za četvrtfinale nam treba čudo, ali pobjeda protiv Bahreina bitna je zbog jednog drugog bitnog cilja

Image
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija protiv Bahreina igra posljednju utakmicu drugog kruga na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj

23.1.2023.
9:08
Pixsell
VOYO logo

Hrvatska se još uvijek nada četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, no za to se trebaju dogoditi dva čuda. Naime, Egipat je već osigurao četvrtfinale, a za drugo mjesto se borimo mi i Danci. Danska trenutno ima dva boda više i 22 gola bolju gol-razliku.

Image
TREBA NAM ČUDO /

Hrvatska igra posljednju utakmicu drugog kruga na Svjetskom prvenstvu: Evo gdje gledati taj dvoboj

Image
TREBA NAM ČUDO /

Hrvatska igra posljednju utakmicu drugog kruga na Svjetskom prvenstvu: Evo gdje gledati taj dvoboj

Kauboji bi prvo trebali od 18 sati protiv Bahreina slaviti 22 razlike kako bi zadržali kakvu takvu nadu za četvrtfinale uoči dvoboja Egipta i Danske u 20.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako i to ostvarimo, moramo se nadati da Egipat može pred 10.000 Danaca u Malmöu srušiti Dansku. Naša pobjeda od 22 razlike protiv Bahreina značila bi da nam je dovoljna pobjeda Egipta od jednog gola razlike.

"Bahrein je nezgodan, igraju agresivnu obranu i imaju iskusnog vratara. U napadu moramo biti pametni, strpljivi i disciplinirani, a obrana 5+1 opet mora biti naše glavno oružje. Tu vidimo rješenje ove utakmice. Kako smo i prije naglašavali, idemo gol po gol i dat ćemo kao i uvijek maksimum", najavio je utakmicu protiv Bahreina hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Bahreinom smo igrali na posljednja dva svjetska prvenstva, prije četiri godine slavili smo 32-20, a prije dvije 28-18.

I dok su šanse za četvrtfinale male, puno je bitnije da Hrvatska ostvari drugi bitan cilj, a to je deveto mjesto i osiguravanje kvalifikacija za Olimpijske igre 2024. kojima je domaćin Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledamo li stanje u sve četiri skupine drugog kruga računica je jasna. Hrvatska bi pobjedom osigurala to toliko željeno deveto mjesto i kvalifikacije za Olimpijske igre. Svaki drugi scenarij osim pobjede Kauboja na tu poziciju gurnuo bi Sloveniju.

Želimo li izbjeći scenarij da i drugi puta uzastopno propuštamo Olimpijske igre, pobjeda protiv Bahreina je imperativ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu Hrvatske i Bahreina pratite uživo od 18 sati na RTL-u.

Svjetsko rukometno prvenstvo koje se igra u Švedskoj i Poljskoj na rasporedu je do 29. siječnja, a još mnoštvo napetih i atraktivnih utakmica gledatelji mogu pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo