MISLILI SMO DA JE TO PROŠLOST / IHF šokirao odlukom uoči Svjetskog prvenstva: Opet će izbornik Horvat i njegovi kolege strahovati od 'testova'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iako su protokoli oko koronavirusa u Europi donekle oslabili, IHF je ustanovio prilično strog covid-protokol

3.1.2023.
15:05
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Svjetsko rukometno prvenstvo za muškarce na rasporedu je od 11. do 29. siječnja, a više od pedeset napetih i atraktivnih utakmica gledatelji će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

Image
PRIMARNI CILJ /

Hrvatskoj četvrtfinale SP-a mora biti imperativ: Prijeti nam crni scenarij koji ne želimo ni zamišljati

Image
PRIMARNI CILJ /

Hrvatskoj četvrtfinale SP-a mora biti imperativ: Prijeti nam crni scenarij koji ne želimo ni zamišljati

Posljednja dva velika rukometna natjecanja, Svjetsko prvenstvo u Egiptu 2021., pa Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj, koronavirus stvario je velike probleme i igrači su otpadali gotovo svakodnevno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na kraju se ispostavilo da je koronavirus sve režirao", grmio je nakon Eura prošle godine izbornik Kauboja Hrvoje Horvat.

Očekivalo se da će ove godine na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj covid-protokol biti nešto blaži, no IHF (Međunarodni rukometni savez) opet je 'osigurao' da izbornici momčadi slažu od 'testa do testa'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi savezi 72 sata prije prve utakmice na SP-u moraju dostaviti negativne testove na covid-19, a ista ih stvar očekuje i prije početka druge faze, kao i uoči četvrtfinala.

Svi pozitivni igrači, sa ili bez simptoma, morat će u petodnevnu karantenu. U momčad će se moći vratiti tek nakon negativnog testa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/d3cba68a-8b6e-11ed-965b-cabbd8907d24/original

Prvi nastup u Jankopingu Hrvatska ima protiv Egipta 13. siječnja (u 20.30 sati). Dva dana poslije na redu su Sjedinjene Američke Države te na kraju prve faze 17. siječnja Maroko.

Uoči Svjetskog prvenstva 2023. hrvatske rukometaše još očekuje nastup na Croatia Cupu gdje će uz nas nastupiti Sjeverna Makedonija i Izrael. Utakmica Hrvatska – Sjeverna Makedonija na rasporedu je u petak, 6. siječnja od 20:15 sati, Izrael i Sjeverna Makedonija odmjerit će snage u subotu, 7. siječnja, također od 20:15 sati, a turnir zatvaraju Hrvatska i Izrael u nedjelju, 8. siječnja u istom terminu. Sve utakmice gledatelji mogu pratiti uz izravan prijenos na kanalu RTL2, uz komentatore Filipa Brkića i Antonija Vuksanovića te reporterku Ines Godu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo