PRIMARNI CILJ / Hrvatskoj četvrtfinale SP-a mora biti imperativ: Prijeti nam crni scenarij koji ne želimo ni zamišljati

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Izboriti četvrtfinale SP-a mora biti i primarni cilj zbog onog što ono nosi

3.1.2023.
11:33
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Svjetsko rukometno prvenstvo za muškarce na rasporedu je od 11. do 29. siječnja, a više od pedeset napetih i atraktivnih utakmica gledatelji će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

Image
TU SU I SVI REZULTATI /

Rukomet SP 2023: Raspored i točne satnice utakmica Svjetskog prvenstva

Image
TU SU I SVI REZULTATI /

Rukomet SP 2023: Raspored i točne satnice utakmica Svjetskog prvenstva

Hrvatski rukometaši pripremaju se za Svjetsko prvenstvo koje će se od 11. do 29. siječnja održati u Švedskoj i Poljskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će Svjetsko prvenstvo otvoriti 13. siječnja utakmicom protiv Egipta, a u prvom krugu čekaju nas još dvoboji protiv SAD-a (15. siječnja) i Maroka (17. siječnja).

"Ta utakmica je za nas finale. S pobjedom ili porazom već tad ćemo znati gdje se nalazimo. Nadam se da će biti pobjeda, a s tom pobjedom bi nam se otvorila vrata četvrtfinala", rekao je nedavno o prvoj utakmici na SP-u protiv Egipta nedavno kapetan Domagoj Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/342245a4-87b7-11ed-a08b-2231d09435b5/original

Iz skupine prolaze tri najbolje momčadi, a onda nas u drugom krugu čekaju tri nove utakmice protiv tri najbolje momčadi iz skupine H u kojoj su Bahrein, Belgija, Danska i Tunis. Nakon što svaka reprezentacija odigra šest utakmica u prva dva kruga SP-a dobit ćemo četvrtfinaliste.

Iako i sami igrači i stručni stožer ističu da je bitno ići korak po korak, u društvu ovih osam reprezentacija Hrvatska bi trebala biti jedna od dvije reprezentacije koja će izboriti četvrtfinale SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izboriti četvrtfinale SP-a mora biti i primarni cilj zbog onog što ono nosi. Naime, svi četvrtfinalisti izborit će kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Bit će održana tri kvalifikacijska turnira i to od 11. do 17. ožujka sljedeće godine.

Kako nas nije bilo u Tokiju 2021., još jedan odlazak na Igre bio bi veliki udarac hrvatskom rukometu. Igre u Parizu već su kao domaćini osigurali domaćini Francuzi, a nakon SP-a u Poljskoj i Švedskoj pridružit će im se i novi svjetski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za europske reprezentacije koje neće biti među osam najboljih na ovom Svjetskom prvenstvu, nakon toga ostaje samo jedna šansa za Pariz, a to je Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj, odakle će Igre izboriti samo prvak.

Jasno je zbog toga koliko je bitno biti među osam najboljih reprezentacija svijeta u Poljskoj i Švedskoj. Nema sumnje kako bi najljepše bilo kada bi Kauboji ponovili uspjeh iz 2003. i pokorili svijet, te već sada u siječnju izborili Pariz 2024., no realnost je da nismo u krugu favorita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno smatram da nismo tu u krugu favorita što se tiče tog prvog razreda rukometa, ali možemo biti jako opasni, iskočiti", najavio je Duvnjak.

Uoči Svjetskog prvenstva 2023. hrvatske rukometaše još očekuje nastup na Croatia Cupu gdje će uz nas nastupiti Sjeverna Makedonija i Izrael. Utakmica Hrvatska – Sjeverna Makedonija na rasporedu je u petak, 6. siječnja od 20:15 sati, Izrael i Sjeverna Makedonija odmjerit će snage u subotu, 7. siječnja, također od 20:15 sati, a turnir zatvaraju Hrvatska i Izrael u nedjelju, 8. siječnja u istom terminu. Sve utakmice gledatelji mogu pratiti uz izravan prijenos na kanalu RTL2, uz komentatore Filipa Brkića i Antonija Vuksanovića te reporterku Ines Godu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo