VIDEO: / U Parizu se dogodila sportska senzacija dana!

Senzacije na Roland Garrosu, drugom Grand Slam turniru godine, nastavile su se i četvrtog dana. Štoviše, srijeda je donijela i najveće iznenađenje dosad.

28.5.2014.
15:10
VOYO logo

Mlada španjolska tenisačica Garbine Muguruza (20) u drugom je kolu izbacila prvu igračicu svijeta i braniteljicu naslova Serenu Williams. I to na kakav način! Slavila je sa 6-2, 6-2 nakon samo 64 minute igre!

Igrala je 35. igračica svijeta sjajno i učinila potpuno nemoćnom Serenu koja je puno griješila, a u drugom setu nekoliko puta bila i na rubu suza. Nakon što je na Australian Openu ispala u osmini finala najbolja svjetska tenisačica se tako i na drugom Grand Slam turniru godine oprašta ranije nego što je bilo tko očekivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muguruza je prošlu godinu završila na 64. mjestu, a ove je sezone napravila veliki napredak. Osvojila je premijerni naslov u Hobartu, te igrala finale u Florianopolisu.

//www.youtube.com/embed/1K5LisqQ3tM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u 3. kolu pariškog Grand Slama igrat će protiv godinu dana mlađe Slovakinje Anne Schmiedlove koja je nešto ranije izbacila - Venus Williams. Mnogi su očekivali međusobnu borbu sestara za osminu finala, ali Schmiedlova i Muguruza su imale drugačiju ideju. Slovakinja je protiv nekadašnje finalistice ovog turnira slavila 2-6, 6-3, 6-4.

Loš dan za nositeljice upotpunila je Šveđanka Johanna Larsson koje je s 5-7, 6-4, 6-2 nadigrala 13. igračicu svijeta Flaviju Pennettu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić završila je nastup na Roland Garrosu i u konkurenciji parova.

Sedamnaestogodišnja Osječanka i Rumunjka Raluca Olaru poražene su u 1. kolu od Njemica Kristine Barrois i Annike Beck sa 6-1, 1-6, 6-1 nakon jednog sata i 28 minuta igre. Vekić i Olaru su sva svoja tri breaka napravile u drugom setu, a u preostala dva seta nisu iskoristile nijednu od dvije prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, dan ranije je Vekić u 1. kolu pojedinačnog dijela izgubila od Izraelke Julije Gluško sa 7-5, 2-6, 6-4. Muguruza - S. Williams (1) 6-2, 6-2 Schmiedlova - V. Williams (29) 2-6, 6-3, 6-4 Larsson - Pennetta (12) 5-7, 6-4, 6-2 Bouchard (18) - Görges 2-6, 6-2, 6-1

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo