Ajla Tomljanović doživjela razočaranje nakon meča karijere

Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinačnom dijelu Roland Garrosa. Posljednja koja je ostala u turniru bila je Ajla Tomljanović, no nju je u četvrtom kolu zaustavila Carla Suarez Navarro.

1.6.2014.
16:15
VOYO logo

Španjolka Carla Suarez Navarro po drugi put u karijeri plasirala se u četvrtfinale Roland Garrosa. Dosad je jednom došla do osam najboljih i to u svom premijernom nastupu 2008. godine kada ju je svladala Jelena Janković, a na putu do tog četvrtfinala upisala pobjede protiv, između ostalih, Amelie Mauresmo i Flavije Pennette.

Ove godine Suarez Navarro je kao favorit ušla u dvoboj osmine finala protiv Ajle Tomljanović i taj status potvrdila je pobjedom 6-3, 6-3 za sat i 15 minuta provedenih na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomljanović je prvi set izgubila bez da je kreirala ijednu priliku za break, a s druge strane Suarez Navarro je dvaput oduzimala servis hrvatskoj tenisačici. Dogodilo se to prvi put već na početku meča kod 1-1, a drugi je stigao za potvrdu osvajanja prvog seta sa 6-3.

U drugi set Tomljanović je ušla bolje i odmah oduzela servis Španjolki, međutim odmah nakon toga gubi svoja dva servis gema i vraća se u rezultatski zaostatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na servisu za meč Suarez Navarro spasila je dvije break-lopte i na kraju realizirala drugu meč-loptu za ulazak u četvrtfinale i dvoboj protiv kanadske teniske nade Eugenie Bouchard koja je ranije u nedjelju lakoćom svladala Angelique Kerber (6-1, 6-2).

Tomljanović je u ovom dvoboju osvojila više poena na reternu (24-23), imala je više winnera (15-11), međutim i deset neprisiljenih pogrešaka više (25-16).

"Razočarana sam zbog ovog poraza, voljela bih da sam bolje odigrala taj meč. Ipak, jasno da s ovog turnira nosim puno više pozitivnih nego negativnih uspomena. Pokazala sam da mogu igrati dobar tenis i nositi se s najboljim igračicama na Touru", izjavila je Ajla.

Odigrana su posljednja dva susreta trećeg kola u konkurenciji tenisača, a plasman u četvrto kolo izborili su Fernando Verdasco i nakon prave drame Andy Murray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murray i Nijemac Philipp Kohlschreiber nastavili su meč prekinut u subotu zbog mraka, a Britanac je uspio u konačnici slaviti s 12-10 u petom setu. Meč je bio prekinut pri rezultatu 7-7, a Kohlschreiber je u 22. gemu petog seta pokleknuo pod pritiskom i izgubio ključni servis.

Murray je bio u prednosti jer je prvi servirao u petom setu te je Kohlschreiber konstantno bio pod pritiskom gubitka meča u slučaju breaka, a na kraju je sedmi nositelj uspio iskoristiti drugu meč loptu i osigurati prolaz. Kohlschreiber se vratio iz seta zaostatka, prilično je namučio favoriziranog Murrayja i potvrdio je odličnu formu još iz Düsseldorfa gdje je osvojio turnir svladavši u finalu Ivu Karlovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrto kolo prošao je i Fernando Verdasco koji je odigrao sjajan meč protiv domaćeg aduta Richarda Gasqueta i svladao ga bez većih problema. Verdasco je imao 18 winnera više nego neprisiljenih pogrešaka dok je kod Gasqueta situacija bila obratna i Francuz je uz 15 winnera imao 25 neprisiljenih pogrešaka što je na kraju platio porazom.

Odigran je i prvi meč četvrtog kola u konkurenciji tenisača, a u njemu je Tomaš Berdych s tri puta po 6-4 bio bolji od Johna Isnera. Čeh je odlično vraćao servis Isnera što je istaknuto kao najvažnije u pripremi meča.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo