Tko je Eileen Gu /

Rođena Amerikanka, osvojila je zlato za Kinu, a s 18 godina zaradila je enormno bogatstvo i o njoj sada priča cijeli svijet

Image
Foto: profimedia.hr

Elieen Gu je uz uspješnu karijeru uspjela od sebe stvoriti i modni brend te je model Victoria Secreta, a reklamira i mnoge poznate brandove poput Guccia i Tiffanyja

9.2.2022.
16:11
profimedia.hr
VOYO logo

Eileen Gu djevojka je o kojoj se zadnjih dana mnogo priča. Tek punoljetna kinesko-američka skijašica je osvojila zlatnu medalju u slobodnom skijanju u disciplini big air izvevši element koji nitko prije nije izveo.

Nakon toga su se mediji više zainteresirali za njenu životnu priču koja je više nego neobična. Naime, Gu je rođena u San Franciscu gdje odrasla s majkom Kineskinjom te je sa 16 godina odlučila nastupati pod kineskom zastavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se podjednako Amerikankom i Kineskinjom"

Navodno je u Americi zbog toga primala prijetnje smrću, a na Dalekom istoku je ta vijest dočekana s oduševljenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosna sam na svoje nasljeđe, a podjednako sam ponosna i na svoj američki odgoj. Prilika da pomognem i inspiriram milijune mladih ljudi gdje je moja majka rođena, prilika je koja se pruža jednom u životu s ciljem promocije sporta koji volim", napisala je prije dvije godine Gu na društvenim mrežama objasnivši svoju odluku.

Ta je tema opet u središtu pozornosti nakon njenog osvajanja zlata, ali i uslijed napetih odnosa između njenih dviju domovina.

"Već sam umorna od pitanja zbog čega sam se odlučila predstavljati Kinu umjesto SAD-a. Osjećam se podjednako Amerikankom i Kineskinjom. Razlog je u tome da imam priliku inspririrati milijune djevojaka u majčinoj domovini", poručila je Gu s nadom da će se rasprava o njoj i njenom izboru uskoro primiriti piše Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modni brend i milijuni na računu

Elieen Gu je uz uspješnu karijeru uspjela od sebe stvoriti i modni brend te je model Victoria Secreta, a reklamira i mnoge poznate brandove poput Guccia i Tiffanyja. Osim toga iznimno je popularna na društvenim mrežama te je u posljednje dvije godine dosegla brojku od preko 850 tisuća pratitelja na Instagramu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je fascinantno je da je Gu stvorila ogromno bogatstvo prije no što je postala slavna. Od sponzorstava je u protekloj godini zaradila preko 12 milijuna funti od sponzorstava, a u budućnosti bi trebala surađivati s Red Bull i Cadillacom što će joj sigurno podebljati džeparac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo