UEFA OPET PRIJETI / 'Riješite problem huligana ili ćemo vas izbaciti iz svih natjecanja!'

Image
Foto: PIXSELL

U ponedjeljak prijepodne započela sa radom redovna godišnja skupština Hrvatskog nogometnog saveza.

11.3.2013.
12:29
PIXSELL
VOYO logo

U ime UEFA-e na skupštini se pojavio član Izvršnog odbora vrhovnog tijela europskog nogometa GrigorijSurkis koji je odmah u startu izrazio zabrinutost stanjem u hrvatskom nogometu po pitanju ponašanja navijača.

"Ukoliko nastavite u istom tonu, mogli biste biti izbačeni iz natjecanja po FIFA-om i UEFA-om", upozorio je Surkis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte kako je Vlada odbrusila Platiniju!

Ispred Vlade na skupštinu HNS-a došao je PetarSkansi, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta ŽeljkaJovanovića, koji je pred okupljenima pročitao pismo Milanovićeve Vlade predsjedniku UEFA-e MicheluPlatiniju.

"Vlada radi sve da spriječi sukobe i zato je neprihvatljivo od HNS-a da nakon Platinijevog pisma prebacuje odgovornost na Vladu. Hrvatska ne odskače od ponašanja navijača u ostalim europskim državama", pročitao je Skansi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Vladi također nije jasno kako Platini može prozivati Vladu, a UEFA se i sama bori s kladioničarskim aferama. Ponovno se potom oglasio Surkis. Pogođen onim što je čuo ponovio je prijetnje o izbacivanju hrvatskih klubova i reprezentacije iz svih natjecanja.

"U situaciji s toliko nereda na hrvatskim stadionima nije u redu da Vlada prebacuje odgovornost na HNS", rekao je Ukrajinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ubrzo se za govornicom našao i Zdravko Mamić.

"Surkis je ovdje zbog prevencije, on je na strani sporta. Nisu oni došli u Zagreb packe dijeliti. Mi moramo probleme riješiti kod nas, a ne pričati kako je kod drugih. Siguran sam da pismo koje je Skansi čitao nije pisao Milanović. Nadam se da će se premijer od njega ograditi jer to je pismo diplomatski gaf!", izjavio je Mamić nakon čega se ispričao uglednom gostu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao Hrvat - ograđujem se od ovakvog odgovora!", rekao je Mamić i zamolio Surkisa neka ih UEFA ne ostavi na cjedilu zbog neodgovornih pojedinaca s vlasti.

Nakon Mamićevog izlaganja završena je rasprava o ovoj temi te je Skupština nastavljena s ranije dogovorenim rasporedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo i kako se novinari nalaze u ograđenom prostoru, ulaz na Skupštinu je zabranjen, a događanja sa sjednice prade se u drugoj sobi putem projektora.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo