Dinamo pao bez ispaljenog metka / Rijeka završila sezonu iz snova prvim trofejem!

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Dinamo je pao bez ispaljenog metka te je Rijeka u dvije pobjede u dvije utakmice finala Kupa zasluženo ponijela pehar Kupa, Rabuzinovo sunce.

13.5.2014.
21:51
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke pobjednici su hrvatskog Kupa nakon što su u uzvratnom susretu finala na Kantridi pred 11.000 gledatelja porazili Dinamo 2-0 i tako upisali i drugu pobjedu protiv 'modrih' nakon što su prošlog tjedna slavili u Zagrebu 1-0.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Rijeka je prvi trofej nakon osam godina posta i ukupno treći kup izborila golovima Mateja Mitrovića (36) i Zorana Kvržića (81).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je Rabuzinovo Sunce osvojila i 2005. protiv Hajduka, a godinu dana kasnije i protiv Varteksa. U finalu je igrala i 1994. no tada je izgubila od Dinama, tadašnje Croatije. 'Modrima' je ovo bilo 17. finale, te peti poraz.

Utakmica je odigrana u fantastičnoj atmosferi prepunih tribina stadiona Kantrida, a poznate stijene iznad stadiona bile su prekrivene velikim Rijekinim dresom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Rijeka je u svojoj povijesti osvojila pet Kupova - dva u bivšoj državi, a tri u neovisnoj Hrvatskoj. No, samo je ovaj posljednji pokal pobjednički podigla na Kantridi. Dva trofeja bivše države su podigli u Beogradu, a dva u Hrvatskoj u Splitu (2005) i Varaždinu (2006). Nakon šest desetljeća postojanja kluba Rijeka je napokon dočekala i slavlje na svom stadionu.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Obje momčadi utakmicu su otvorile žustro, međutim u prvih 25 minuta nije bilo pravih prilika. Prvo uzbuđenje dogodilo se u 27. minuti kada su 'modri' imali veliku priliku, no Šimunić je iz blizine pucao pored desne Vargićeve vratnice. U 34. minuti do gola je mogao i domaćin. Kramarić je lijepo uposlio Brezovca, a on dobro opalio, ali je Ademi skrenuo loptu koje je išla u gol. Minutu kasnije Rijeka je povela nakon ubačaja iz kornera. Ježina je 'zaplivao' u prazno, a poklon Dinamovog golmana iskoristio je Mitrović koji je s pet metara glavom pogodio 'modra' vrata. U 42. minuti Rijeka je sve mogla riješiti. Kramarić je nakon pogreške Capana izbio sam pred suparnička vrata, no Ježina je sjajno obranio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta Dinamo je pojačao ritam, no nikako nije uspijevao probiti riječki blok. U 73. minuti Dinamo je mogao do izjednačenja, no Brozović je pucao i promašio, umjesto da asistira bolje postavljenom Haliloviću. Rijeka je prijetila iz kontri i prekida i u 75. minuti je mogla povećati vodstvo. Nakon ubačaja Brezoveca glavom je odlično pucao Kramarić, no Ježina je obranio. Sve dvojbe oko pobjednika kupa riješene su u 81. minuti nakon sjajne akcije Rijeke koju je okrunio pogotkom Zoran Kvržić.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

RIJEKA - DINAMO 2-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA. Stadion Kantrida - 11.000 gledatelja; Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek);

Strijelci: 1-0 Mitrović (36), 2-0 Kvržić (81)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Brezovec, Leovac / Šimunić, Capan, Ademi

Crveni kartoni: -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA - Vargić, Tomečak, Mitrović, Lešković, Leovac - Brezovec, Močinić - Kvržić, Moises Lima (od 77. Zlomislić), Jugović (od 84. Mujanović) - Kramarić (od 90. Sharbini)

DINAMO: Ježina - Pivarić, Šimunić, Capan (od 46. Lima), Pinto - Antolić, Ademi, Brozović - Soudani, Čop, Halilović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Put Rijeke do naslova pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa:

RIJEKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1/16: Rijeka - Zmaj 11-0

Osmina finala: Podravina - Rijeka 1-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtfinale: Rijeka - Osijek 1-0, 0-1, 4-3 11m

Polufinale: Rijeka - Istra 1961 2-1, 1-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale: Dinamo 1-0, 2-0

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo