ŠIRIĆ DOBIO NOVOG CIMERA / Remetinec postao pretijesan za ljude iz HNS-a

Image
Foto: PIXSELL

Neven Šprajcer, tajnik Udruge prvoligaša, provest će jedan mjesec u istražnom zatvoru jer ga USKOK sumnjiči za davanje mita bivšem potpredsjedniku HNS-a Željku Širiću.

23.12.2011.
16:33
PIXSELL
VOYO logo

Tajniku Udruge prvoligaša Nevenu Šprajceru, kojega USKOK tereti za davanje mita bivšem potpredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Željku Širiću, danas je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Šprajceru je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić istražni zatvor odredio zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šprajcerovo jučerašnje uhićenje rezultata je proširene istrage protiv Širića koji je zajedno s predsjednikom sudačke komisije Stjepanom Djedovićem nedavno uhićen zbog primanja 30.000 eura mita za pošteno suđenje od uskokovog pouzdanika predsjednik splitskog Hajduka Hrvoja Maleša.

USKOK je danas na svojim internetskim stranicama objavio da se osumnjičenike tereti za primanje i davanje mita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne navodeći imena osumnjičenika, USKOK je u priopćenju o proširenju istrage potvrdio ranija medijska nagađanja da je trećeokrivljeni Šprajcer prvookrivljenom Širiću davao novac za suđenje NK Karlovcu u vrijeme dok je bio tajnik tog kluba.

Pritom su se dogovorili da će Širić osigurati da NK Karlovcu "sude suci koji su mu naklonjeni i koji će suditi u njegovu korist" te da će mu Šprajcer isplaćivati 25.000 eura po sezoni ako NK Karlovac na kraju sezone bude prvak i prijeđe u viši rang natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je nogometni klub u sezoni 2009./2010. ušao u prvu ligu, dogovorili su se da će trećeokrivljenik prvookrivljeniku po sezoni, u više rata, isplaćivati 15.000 eura, a prvookrivljenik će zauzvrat klubu osigurati pošteno suđenje kao i suce na pojedinim utakmicama koje klub odabere. Trećeokrivljenik je u navedenom razdoblju prvookrivljeniku predavao dogovorene novčane iznose", kažu u USKOK-u.

Mediji pišu da je nakon uhićenja Širića na adresu USKOK-a stiglo anonimno pismo "nezadovoljnog nogometaša" u kojem se čelnike karlovačkog nogometnog kluba, među kojima i Šprajcera, optužuje da su kupili ulazak u prvu ligu. Šprajcer je te optužbe proteklih dana odbacio u medijima, a neslužbeno se doznaje da pred USKOK-ovim istražiteljima nije želio iznositi obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo