RASKOL U UDRUZI HNL-a / Raštimana Štimčeva Udruga

Dva dana nakon internetske afere s Patricom Kwedijem u glavnoj ulozi, raskol u Udruzi prvoligaša. Dinamo, Varteks, Osijek, Slaven Belupo i Inter osnovali su oporbu nezadovoljnu radom Udruge.

9.12.2008.
17:49
VOYO logo

Dva dana nakon što je Patrice Kwedi govorio o namještanju jedne utakmice 1. HNL, a nakon toga izjavio kako je sve bila samo šala, predstavnici pet prvoligaških klubova osnovali su oporbu unutar Udruge. Nezadovoljni su radom Udruge, odnosno radom njenog prvog čovjeka Igora Štimca. Traže da se utakmice Prve nogometne lige igraju subotom te da se jedna utakmica igra petkom ili nedjeljom uz prijenos na javnoj televiziji.

Zdravko Mamić nedavno je nazvao čelnike klubova "idiotima" jer od HTV-a ne dobivaju ni kunu za prijenose svojih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navednih pet klubova smatra da Udruga prvoligaša na čijem je čelu Igor Štimac posluje netransparentno te da nemaju uvid o prihodima i rashodima.

Klubovi također traže promjenu Statuta Udruge HNL i preispitivanje odluke o igranju I. HNL u sustavu Liga 16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su zatražili da se ovi njihovi prijedlozi nađu na dnevnom redu prve iduće sjednice Skupštine Udruga I HNL radi očitovanja svih  klubova o spomenutim prijedlozima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo