prvo slavlje keka / Prvi poraz Dinama nakon 50 utakmica: Rijeka srušila Modre, Hajduk i dalje na vrhu

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Bio je to i prvi poraz Dinama nakon 50 susreta bez poraza, te prvo slavlje Matjaža Keka u dosadašnjih 11 HNL okršaja sa Zoranom Mamićem

25.10.2015.
17:55
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 14. kola Prve HNL Rijeka je na stadionu Rujevica pobijedila Dinamo 2-1 ostvarivši prvu domaću pobjedu u prvenstvu protiv 'modrih' od rujna 2012. godine.

Bio je to i prvi poraz Dinama nakon 50 susreta bez poraza, te prvo slavlje Matjaža Keka u dosadašnjih 11 HNL okršaja sa Zoranom Mamićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je poveo u 6. minuti golom Juniora Fernandesa. Pivarić je odlično ubacio s lijeve strane, a Fernandes sjajno skočio i glavom zabio prvi pogodak na utakmici. Ključni trenutal utakmice dogodio se u 33. minuti kada su gosti ostali s igračem manje nakon što je isključen Taravel. Vešović je napravio prekršaj, zbog kojeg je dobio žuti karton, no Taravel ga je udario glavom u glavu zbog čega je isključen.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

(Foto: Nel Pavletić/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je igrača više iskoristio u 50. minuti kada je  Miral Samardžić nakon kornera glavom pospremio loptu u mrežu. Rijeka je do pobjede stigla u sudačkoj nadoknadi, a pogodak odluke zabio je Anas Sharbini. Velike zasluge za pogodak Rijeke ima i Dinamov vratar Ježina koji je nakon ubačaja s desne strane loše odbio loptu, a Sharbini je natrčao i zabio za 2-1.

Ovim rezultatom najzadovoljniji je Hajduk koji je zadržao prvo mjesto sa 29 bodova. Rijeka je preskočila Dinamo i sada je druga sa 28 bodova, dok je Dinamo pao na treće mjesto sa 27 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo