Obračuna, mnoštvo / Uvodni oktanski tjedan: Vinales u stilu svog imena, Vettel u stilu nostalgije navijača

Image
Foto: EXPA/PIXSELL

'Ovo je njegova zadnja prilika u Ferrariju', pisali su njemački mediji o Sebastianu Vettelu koji dan uoči početka nove sezone 'oktanskog cirkusa'.

27.3.2017.
11:36
EXPA/PIXSELL
VOYO logo

Ponos, zadovoljstvo i optimizam isijavali su iz njega nakon što je oko 17.30 sati po lokalnom vremenu kao prvi posljednji put prešao liniju koja označava kraj kruga. Sebastian Vettel pobijedio je u Ferrariju, prvi put poslije godine i pol.

Nada navijača Propetog konjića ugasla je nakon godina dominacije Mercedesa, jer Ferrari uvijek teži vrhu, kao i navijači. Ali posljednjih sezona na stazi su postojali Mercedes i svi ostali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je utvrditi je li Ferrari konačno ravnopravan Srebrnim strijelama i može li konačno omogućiti vozačima borbu za naslov. Ali optimizam budi Vettelovo zadovoljstvo. Optimizam je to i ljubitelja Formule 1, koji su se odavno zasitili dominacije jedne momčadi. Ali - na drugoj strani - ne valja zaboraviti da jedna lasta ne čini proljeće.

Dio ljubitelja oktana na najvišoj razini premjestio je svoju pozornost na MotoGP, ondje gdje odlučuju - vozači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dva kotača, pak, u prvoj utrci pobijedio je Maverick Vinales, mladić koji vozi u stilu značenja svog imena (onaj koji je neobičan, svojeglav, op.a).

Dotični Španjolac u Kataru je vozio prvi utrku na Yamahi, u momčadi u koju je prešao kao zamjena za trostrukog svjetskog prvaka Jorgea Lorenza. Uz bok Valentina Rossija, kojeg je svladao u premijernoj utrci (Rossi je završio treći), Vinales bi mogao biti važan dio borbe za vrh u mnoštvu utrka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rossi, Marquez, Lorenzo i Pedrosa i dalje su tu, u traganju za titulom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo