hrvatska s 24 predstavnika / Prva stepenica za OI u Tokiju: Hrvatska karate reprezentacija otputovala na SP u Madridu

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Prva natjecanja počinju u utorak prijepodne borbama po kategorijama, a završavaju ekipnim finalima u nedjelju 11. studenoga

5.11.2018.
13:44
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Više od 1.100 kararatašica i karataša iz 140 zemalja nastupit će na Svjetskom prvenstvu koje će se od 6. do 11.  studenoga održati u Madridu, a među njima će biti i 24 hrvatska reprezentativca koji će u glavnom gradu Španjolske započeti sakupljati bodove za plasman na olimpijske igre 2020 . u Tokiju. 

Naime, SP u Madridu bit će prvo SP otkako je karate dio olimpijske obitelji jer će ovaj sport biti u programu Olimpijskih igara u Tokiju za dvije godine. Ono će ujedno biti i uvod u opsežni program olimpijskih kvalifikacija koje će završiti predolimpijskim turnirom u Parizu početkom 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske boje na Svjetskom prvenstvu u katama branit će: Tomislav Stolar (pojedinačno), Ivan Ermenc (ekipno), Nikola Solomun (ekipno), Moreno Emanuelle Pinter (ekipno), Vlatka Kiuk (pojedinačno i ekipno), Sabina Petković (ekipno) i Nika Jukić (ekipno). U borbama će nastupiti: Kristijan Lacković (60kg), Dino Povrženić (67kg), Ivan Martinac (75kg i ekipno), Ivan Kvesić (84kg i ekipno), Anđelo Kvesić (+84kg i ekipno), Enes Garibović (ekipno), Ante Mrvičić (ekipno), Zvonimir Živković (ekipno), Stjepan Štimac (ekipno), Jelena Pehar (50kg), Alessandra Hasani (55kg i ekipno), Ana Lenard (61kg i ekipno), Ana Marija Križan (68kg), Ana Marija Bujas-Čelan (+68kg i ekipno) i Marina Barac (ekipno), dok će u parakarateu nastupiti Ivica Vuković i Miroslav Rakić.

Prva natjecanja počinju u utorak prijepodne borbama po kategorijama, a završavaju ekipnim finalima u nedjelju 11. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo