PROŠLO JE 100 DANA OTKAKO REAL IMA NOVOG TRENERA: / Što se promijenilo od šokantnog odlaska Zinedinea Zidanea?

Image
Foto: AFP

Španjolski stručnjak unio je nekoliko promjena u igru kraljevskog kluba.

22.9.2018.
8:30
AFP
VOYO logo

Prošlo je prvih 100 dana otkako je JulenLopetegui u predvečerje Svjetskog prvenstva u Rusiji potpisao ugovor s Real Madridom što ga je na kraju koštalo izborničkog posla zbog čega nije vodio Španjolsku u Rusiji.

U prvih šest službenih utakmica upisao je dva kiksa. Izgubio je od Atletica u europskom Superkupu, dok je prošlog vikenda njegova momčad odigrala tek 1:1 na gostovanju kod Athletica. Otkako je preuzeo klupu od ZinedineaZidane došlo je do nekoliko promjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko promjena

Prvo, odlazak Cristiana Ronalda, najboljeg igrača u klupskoj povijesti. Iako se činilo da će Real patiti jer će ostati bez njegovih golova, statistika govori da je Real dao tri gola više nego lani u istom broju utakmica. Benzema ih je zabio pet, Bale četiri, a Ramos tri. Isto tako, obrana je primila samo pet golova, dva manje nego lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, posjed lopte je povećan i momčad je izmijenila više dodavanja, ali gube više loptu, dok su u oduzimanju na istom postotku. Nadalje, Lopetegui koristi formacije 4-3-3 i 4-4-2, a pritom manje rotira tako da je 15 igrača manje više standardno dok ostali za sada dobivaju mrvice.

Za kraj, pokazalo se i da ne vjeruje pretjerano pojačanjima osim vrataru ThibautuCourtoisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo