PROSINEČKI PODNIO OSTAVKU: / Nakon teškog poraza BiH u Armeniji legenda napustila dužnost izbornika: 'Očito je da nešto nije u redu'

Image
Foto: Profimedia

BiH je u Armeniji tražila pobjedu kojom bi ostala u igri za plasman na EP, međutim doživjela je težak poraz s kojim je svoje izglede svela na minimum

8.9.2019.
17:47
Profimedia
VOYO logo

Nakon poraza BiH u Armeniji od 4:2 i gubitka šansi za plasman na Euro, Robert Prosinečki je podnio ostavku.

Image
ĆIRO POČEO PSOVATI KAD JE ČUO ZA OSTAVKU ŽUTOG: /

Već se počelo pisati o njegovom nasljedniku, oglasio se bivši trener Dinama

Image
ĆIRO POČEO PSOVATI KAD JE ČUO ZA OSTAVKU ŽUTOG: /

Već se počelo pisati o njegovom nasljedniku, oglasio se bivši trener Dinama

"Razgovarao sam sa svima i da ne duljim više. Ja kad sam dolazio, mislio sam da ćemo otići na EP. Nismo uspjeli o tome, tako da dajem ostavku i dajem priliku nekom drugom. Nasljednik će imati dosta vremena da pripremi ekipu za Ligu nacija. Ja više nisam izbornik ", rekao je Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam uspio motivirati reprezentaciju, mislio sam da ćemo ići na Euro. I sad vjerujem u to, da postoji kvaliteta. Gajio sam nevjerojatan optimizam, dao sam sve što sam mogao. Smatram da smo velika ekipa, ali očigledno da nešto nije u redu, čim nisam mogao ekipu dovoljno spremiti i motivirati. Mislili smo da su slučajnosti, tako da je to moja odluka", kazao je.

Postoji šansa

"Čestitke Armeniji koja je zasluženo pobijedila. Nismo bili pravi, više su željeli pobjedu. Zaslužili su pobjedu, ali mora se ići dalje i razmišljati o sljedećim utakmicama koje dolaze. Probali smo sve, nismo uspjeli. Nemamo više šansi za odlazak na Euro kroz ovu grupu. Ostaje nam šansa da na prvenstvo odemo preko Lige nacija", dodao je je Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su mogli povesti već u drugoj minuti, no Edin Džeko je pogodio stativu, da bi domaćin samo minutu kasnije poveo sa 1-0, a pogodak je postigao Henrik Mhitarjan. Gosti su se vratili u 13. minuti. Fantastičnu asistenciju igrača zagrebačkog Dinama Amera Gojaka u pogodak je pretvorio Edin Džeko.

Mhitarjan je u 66. minuti zabio za 2-1, no samo četiri minute kasnije sjajni Gojak je izjednačio na 2-2. U 77. minuti najbolji igrač utakmice Mhitarjan je asistirao Hambardzumjanu za 3-2, a u posljednjim trenucima susreta Lončar je na komičan način pogodio vlastitu mrežu nakon ubacivanja Mhitarjana za konačnih 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BiH se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu skupine sa sedam bodova, osam manje od vodeće Italije i pet manje od Finske na drugom mjestu. No, vodeće dvije ekipe imaju i utakmicu manje. Plasman na EURO izborit će dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine.

SKUPINA J Armenija - Bosna i Hercegovina 4-2 20.45 Finska - Italija 20.45 Grčka - Lihtenštajn

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LJESTVICA: 1. Italija 5 5 0 0 16-2 15 2. Finska 5 4 0 1 7-2 12 3. Armenija 6 3 0 3 12-11 9 4. BiH 6 2 1 3 12-11 7 5. Grčka 5 1 1 3 6-9 4 6. Lihtenštajn 5 0 0 5 0-18 0

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo