nekad standardni prvoligaš / Propada matični klub Mandžukića i Olića: Marsonia zbog duga od 200 tisuća kuna odlazi u stečaj

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Klub je bio standardni prvoligaš Hrvatske nogometne lige (HNL) tijekom 90-ih, u kojoj je nastupao do prije desetak godina, a sada nastupa u 3 HNL-istok

24.11.2015.
13:37
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Trgovački sud u Osijeku objavio je oglas kojim se poziva predsjednika udruge dužnika slavonskobrodskog Nogometnog kluba (NK) Marsonia, bivšeg kluba reprezentativaca Marija Mandžukića i Ivice Olića, da u skraćenom stečajnom postupku podnese popis imovine i obaveze NK Marsonia kojem je utvrđen dug od 222.514 kuna.

Prema oglasu, poziva se predsjednik udruge NK Marsonia Dubravko Galović da taj popis preda u roku od petnaest dana, a vjerovnike se poziva da u roku od 45 dana podnesu prijedlog za pokretanje stečajnog postupka te da solidarno uplate predujam od 10.000 kuna za pokriće troškova. Ukoliko predstavnici NK Marsonije i vjerovnici to ne učine sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NK Marsonia je osnovan 1909. a tijekom godina nekoliko je puta mijenjao ime. Do 1992. se zvao BSK, a onda mu je vraćeno izvorno ime Marsonia.

Klub je bio standardni prvoligaš Hrvatske nogometne lige (HNL) tijekom 90-ih, u kojoj je nastupao do prije desetak godina, a sada nastupa u 3 HNL-istok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NK Marsoniji igrali su mnogi poznati igrači, uključivši Ivicu Olića i Marija Mandžukića koji je ovog je ljeta potpisao četverogodišnji ugovor s talijanskim prvakom Juventusom vrijedan 19 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo