Sigurnost prije svega / Priznanje za Volvo S80

Image
Foto: volvo

Iako već vremešan, limuzinski Volvo S80 nagrađen je prestižnom nagradom 2014 Top Safety Pick+ od Američkog osiguravajućeg instituta za cestovnu sigurnost (IIHS).

21.12.2013.
12:00
volvo
VOYO logo

Top Safety Pick+ nagrada Volva S80 rezultat je dobrih postignuća u novom testu frontalnog udarca s malim preklapanjem, testa koji simulira situaciju u kojoj se prednjim lijevim dijelom automobila udara u drugo vozilo ili statični objekt (npr. stup), a što se u stvarnosti pokazalo kao vrlo ozbiljna situacija. U IIHS-ovom testu tek 25 posto prednjeg dijela vozila s vozačeve strane udara u fiksnu prepreku pri brzini od 64 km/h.

Od 2014. godine IIHS će pokrenuti novi testni program koji će ocjenjivati i rad sustava za prevenciju od frontalnog udarca. To znači da će modeli S60, XC60 i S80, koji posjeduju City Safety sustave (s automatskim kočenjem), Collision Warning sustav s punim automatskim kočenjem (radi se o sustavu upozoravanja na udarac) te Pedestrian Detection (sustav otkrivanja pješaka), biti među nositeljima  za sljedeću Top Safety Pick+ ocjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo vrijedno sigurnosno priznanje već su ranije osvojili i Volvo modeli S60, XC60 i XC90 i to nakon odličnih rezultata na novom testu udarca s malim preklapanjem, uvedenom 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo