tražili su ga danima / Prestrašeni građani alarmirali policiju: 'Vidjeli smo u rijeci golemog krokodila'

Image
Foto: Shutterstock

Glasine koje sada kruže internetom su vrlo maštovite. Jedna od njih je da je gmizavac uspio pobjeći iz avanturističkog zoološkog vrta

1.9.2020.
14:56
Shutterstock
VOYO logo

U njemačkoj rijeci Unstrut navodno je viđen - krokodil dug dva metra. Posljednjih dana nekoliko ljudi se obratilo policiji s tvrdnjama da su ga vidjeli kako pliva rijekom.

Odjel policije zadužen za zaštitu voda preko vikenda je pretraživao rijeku Unstrut na jugu njemačke pokrajine Saska-Anhalt, a krokodila su tražili i iz zraka. U potrazi je sudjelovala i služba Njemačkog društva za spasavanje (DLRG), vatrogasci, te zaposlenici Ureda za javni red i Veterinarskog ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, na kraju je potraga ipak prekinuta. Unatoč intenzivnim mjerama, konkretnih dokaza o krokodilu nema, javlja DW.

Glasine koje sada kruže internetom su vrlo maštovite. Jedna od njih je da je gmizavac uspio pobjeći iz avanturističkog zoološkog vrta Memleben u Kaiserpfalzu, koji se nalazi u blizini rijeke Unstrut. To su međutim odande odmah opovrgnuli, jer u ovom zoološkom vrtu nema krokodil. Druga glasina je da se radi o krokodilu koji je u mjesto Karsdorf, također u blizini rijeke, stigao prije nekoliko desetljeća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teorija koja je, čini se, jedina moguća je da je krokodil prvobitno bio nečiji kućni ljubimac: „Vjerojatno je držan nezakonito i onda je postao smetnja vlasniku koji ga je nakon toga, pretpostavljam, pustio van", navodi direktor zoološkog vrta u Halleu Denis Müller za njemački list Bild. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo