PAOLO KEKEZOVIĆ /

Preminuo splitski MMA borac nakon duge bolesti: Najveću podršku do zadnjeg davala mu je obitelj

Image
Foto: Facebook/ Blue World Institute

Za bolest je doznao u Kanadi gdje su mu u bolnici dali tablete i poslali kući da premine. Borio se

9.8.2024.
21:35
Facebook/ Blue World Institute
VOYO logo

Preminuo je Splićanin Paolo Kekezović nakon dugogodišnje bitke s karcinomom.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, život hrvatskog MMA borca Paola Kekezovića naglo se promijenio 2021. godine kada je otišao u Toronto u bolnicu zbog jakih i iznenadnih bolova. Liječnik mu je priopćio strašne vijesti kako boluje od karcinoma pluća, zloćudna bolest proširila se na mozak, jetru, kralježnicu, zdjelicu i rebra. Kekezović je bio profesor kineziologije, kick boksač, trener Pit bull MMA koji je 2013. godine prešao u prestižnu Randy Couture Gym u Kanadi, kondicijski trener i prijatelj drugih sportskih klubova poput rugby-kluba Nada iz Splita…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paolo je, podsjetimo, 2021. godine u Torontu, gdje je živio i radio, otpušten kući s bočicom tableta kako bi - umro. Prošle godine u siječnju Paolo je održao i predavanje u Splitu, na temu ‘‘Mentalna borba s karcinonom‘‘.Iznio je vlastito iskustvo s karcinomom. Prvi simptomi, razabrao je, vjerojatno su bili već bronhitični napadaji u djetinjstvu te genetska osjetljivost (u kombinaciji sa štetnim čimbenicima iz okoliša) kao nesretni sklop koji je doveo do tog okidača, aktivacije raka pluća.

Kekezović je tada zapravo pregrmio najgori od svih tipova: metastatski karcinom koji se s pluća proširio na kralježnicu, zdjelicu, jetru… Mozak. Velika cista i puno malih. Postavljanju dijagnoze prethodilo je buđenje s konstantnim glavoboljama, povraćanje, tremor desne ruke, nekontrolirano drhtanje… Međurebreni mišići bili su također bolni. Sve je ignorirao, pio tablete za glavobolju, ali bez posjete liječniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najtežim trenucima, nekoliko puta je isticao, najveća podrška bile su dvije žene: majka Višnja (tata je preminuo) i supruga Žana, majka dvojice njihovih sinova.

Nažalost, bolest je ovoga puta ipak bila jača…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo