ŠEF VLADE u moskvi / Premijer Plenković za RTL: 'Ne znam još hoću li ući u svlačionicu, ali za vikend ću opet doći u Rusiju'

"Doći drugi put u 20 godina u polufinale najprestižnijeg nogometnog natjecanja je ogromno postignuće"

11.7.2018.
18:53
VOYO logo

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u srijedu ujutro otputovao je u Moskvu gdje će od 20 sati na Lužnjiki stadionu gledati polufinalni dvoboj SP-a između Hrvatske i Engleske.

Ekipa RTL-a ekskluzivno je razgovarala s premijerom u blizini hrvatske fan zone u središtu Moskve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako komentirate čitavu priču oko uspjeha naše nogometne reprezentacije?

Svi smo doživjeli neizmjeran ponos i ushit. Radi se o izuzetnoj promociji naše zemlje koja je trajala proteklih tjedana i neusporediva je s bilo čime do sada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ste se proveli danas u Moskvi? 

Sastali smo se s vodstvom HNS-a i na ručku s izbornikom Zlatkom Dalićem. On mi djeluje čvrsto, realno i pun je samopouzdanja. Mislim da su dobro detektirali slabosti engleske reprezentacije i da će kao i uvijek pogoditi s taktikom. Naravno, svi očekujemo pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlo je točno 20 godina otkako je Hrvatska posljednji put igrala polufinale SP-a. Bilo je to 1998. protiv domaćina Francuske. Je li 2018. naša nova prilika i mislite li da možemo nadmašiti taj uspjeh? 

Doći drugi put u 20 godina u polufinale najprestižnijeg nogometnog natjecanja je ogromno postignuće. Međutim, nekako mislim da je ovo šansa za otići korak dalje. Momci će sigurno dati sve od sebe, imaju iskustva, trofeje, igraju u renomiranim svjetskim klubovima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako i s kim ste pratili dosadašnje utakmice Vatrenih na ovom SP-u? 

Prvu utakmicu sam gledao sa starim prijateljima dok smo slavili obljetnicu mature. Ostale sam gledao s obitelji i sa svojom kćerkom koja je također odjevena u navijačku majicu. Jednu utakmicu pratio sam čak s kolegama iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ste se pripremili za večerašnju utakmicu? 

Spremni smo za stadion, ponio sam jedan navijački šal i nadam se pobjedi. Osim toga, ovim putem želim čestitati HNS-u, Turističkoj zajednici i Gospodarskoj komori koji su zajedničkim snagama organizirali fan zonu u Moskvi, a kroz koju je prošlo tisuće navijača koji su imali priliko ponešto naučiti o našoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želite li prognozirati rezultat? 

Ne bih htio. Bitan je samo suficit, može biti i minimalan, ali on je jedino bitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoćete li nakon utakmice čestitati stožeru i igračima? 

Naravno. Otići ćemo se javiti igračima i izborniku. Ne znam još hoćemo li ići u svlačionicu, ali hajdemo prvo pobijediti pa ćemo sve lako dogovoriti.

Hoćete li prisustvovati i na sljedećoj utakmici Vatrenih u subotu odnosno nedjelju ovisno hoćemo li igrati finale ili utakmicu za 3. mjesto? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadam se da hoću. Dogovorit ćemo se i s predsjednicom, ali nadam se da će to biti finalna utakmica u nedjelju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo