šakom na djelitelja pravde / Predin za RTL: 'Nisam imao namjeru povrijediti suca'

Nježan, romantičan, ljubimac žena, strastven - Zoran Predin. A s najviše strasti u životu, čini se, prati košarku. Toliko, da se šakama sinoć nakon utakmice obračunao sa sucem! Danas se kaje, a sve je ispričao našoj Maji Perici!

20.2.2014.
18:03
VOYO logo

Uzavrela krv strastvenog navijača i nježnog pjesnika ZoranaPredina dovela je do sramotnog skandala na košarkaškom terenu kakav se ne pamti. Poznati je pjevač nasrnuo ne sudačku trojku i šakom u glavu udario portugalskog suca LuisaLopesa.

"To mi se prvi i sigurno posljednji put dogodilo. Ja sam potpuno izgubio kontrolu nad sobom. Naravno, nisam imao namjeru povrijediti suca, ali ovaj moj oblik protesta je stvarno nedopustiv", kazao nam je Zoran Predin.

Iako ova utakmica za Olimpiju nije bila od presudnog značaja, navodno sporne sudačke odluke, slovenskog su slavuja pretvorile u razjarenog bika, a suce su do svlačionice morali ispratiti zaštitari.

"Izvinio sam se klubu i navijačima i porodici. To nisam ja, ja sam taj koji piše pjesme i taj koji pjeva i nadam se da će moja publika razumijeti ovu grešku i oprostiti mi je", dodao je Predin.

Pjevač je na licu mjesta dobio novčanu kaznu, no sve nam se čini kako se neće samo tako lako izvući iz ovog skandala.

"On je na licu mjesta platio takozvanu mandatornu kaznu za taj prekršaj daljnji su koraci eventualna tužba za nanošenje štete i košarkaški klub Olimpija bi mogao pokrenuti postupak da mu se zabrane dolasci, to bi oni trebali pokrenuti postupak u okviru slovenskog sustava da mu se to zabrani", objašnjava odvjetnik AlbinHotić.

Incidenti na terenu nisu rijetkost, no u njima glavne uloge obično imaju sportaši. Najpoznatiji takav slučaj dogodio se 2004. kada je Artest kažnjen s 5 milijuna dolara zbog napada na navijača, a nedavno je i Marko Tomas iz Cedevite udario obožavatelja i zaradio 20.000 kn kazne i četiri utakmice suspenzije.

"Ja se nadam da će sudac primiti opravdanje, da će razumijeti šta se sa mnom dogodilo i nadam se da će biti što manje posljedica", zaključio je Predin.

"U RH su kazne od 500 do 5 tisuća kuna, ovisi o prekršaju, a ukoliko pokrenete tužbu to će ovisiti o ozljedama koje je zadobio i o odluci sudca", tvrdi odvjetnik Hotić.

Jutro je uvijek pametnije od večeri, tako je i u Zoranovu slučaju koji će za svije posljedeice odgovarati. Bilo kakva vrsta nasilja na terenu ili izvan njega morala bi se sankcionirati, a udarci po džepu najbolje se pamte. Doduše, kazne su još uvijek prilično niske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo