izbor izbornika / Potraga se vratila u domaće dvorište: novi izbornik će se birati između dva kandidata - Čačića i Vulića

Novi izbornik se, osim u košarci, traži i u Hrvatskom nogometnom savezu. Puno je toga jasnije nakon što se Romeo Jozak vratio s putovanja na kojem je razgovarao s kandidatima. Stranci su otpali, a koja su to dva kandidata?

14.9.2015.
19:02
VOYO logo

Vratio se Romeo Jozak s europske potrage puno pametniji. Stranac je dobio crveno svjetlo, a spominjali su se Marcelo Lippi i Roberto Donadoni.

"Imena koja ste rekli došle su neke ponude u savez, no mene je interesiralo, da li u osobi postoji samo interes ili to tinja želja fanatizam u njemu gori vatra",rekao je tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fanatizam ima i Branko Ivanković s kojim se razgovaralo, no on ima čvrst ugovor u Teheranu. I tako, potraga se vratila u domaće dvorište.  

"Želimo Hrvata zbog onog psihološkog momenta. Jedna socijalizacija, onaj dio govor tijela, govor ulice koji domaćin ima, a stranac ne može imati", kazao je Jozak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo, od šestorice kandidata izbor je pao na dva. To su Ante Čačić i Zoran Vulić. 

61-godišnji Čačić vodio je 14 klubova Dinamo je uveo u Ligu prvaka, Maribor u Europsku ligu bio je prvak Hrvatske, a prati ga glas srećkovića i Mamićeva čovjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozicija izbornika - veće titule od toga nema, nema priznanja. Ako mi je suđeno doći će", rekao je Ante Čačić, trener Lokomotive.

54-godišnji Zoran Vulić bio je sjajan nogometaš i legendarni reoprezentativac, Hajduk je obilježio njegovu trenersku karijeru karijeru donio mu je naslov pravaka Hrvatske, bio je pomoćnik Ottu Bariću u reprezentaciji. Omiljen je među splitskim navijačima.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, što kaže Jozak na glasine da je Čačić već ustoličen, a njegovo putovanje samo dimna zavjesa?

"Ovo nije paravan niti farsa, nego se stvarno sistematski radi da se nađe najbolju osobu jer reprezentacija nije od HNS-a nego od cijele države", naglasio je Jozak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu će reprezentaciju najvjerojatnije voditi jedan iskusni brk. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo