PRETRES PROSTORIJA / Policija upala u Udrugu i Klub navijača Dinama

Image

I dok ulaz u prostorije osiguravaju pripadnici interventne policije, navodno financijska policija "operira" po prostorijama.

7.5.2010.
13:54
VOYO logo

Nastavlja se "rat" između policije i navijača Dinama. Policija temeljem sudskog naloga pretražuje prostorije Udruge navijača Dinama u Draškovićevoj ulici ali i Kluba navijača Dinama u Zvonimirovoj ulici. I dok ulaz u prostorije osiguravaju pripadnici interventne policije, navodno financijska policija "operira" po prostorijama Udruge.

Iako nije potvrđeno, čini se da je istragu inicirao ponajveći sukob navijača i policije posljednjih godina na maksimirskim tribinama tijekom i nakon prvenstvene utakmice Dinama i Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u četvrtak prikazala videosnimke početka intervencije na subotnjoj nogometnoj utakmici Dinama i Hajduka iz kojih se, tvrdi, jasno vidi da je postupala opravdano i zakonito. Temeljem tih snimki prekjučer su uhićena desetorica navijača, a jučer još šestorica, od kojih su četvorica došla dragovoljno.

U premetačini stanova prekjučer uhićene desetorice pronađeno je nekoliko komada hladnog oružja, noževa i boksera te po jedan plinski, signalni i malokalibarski pištolj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski načelnik Tomislav Buterin ustvrdio je u četvrtak kako se sužava krug sumnjivaca za teško ranjavanje policajca kojemu je "topovski udar" u odskoku od tla eksplodirao u blizini glave.

U neredima koji su izbili na subotnjoj utakmici Dinama i Hajduka osim teško ozlijeđenog policajca teško su ozlijeđena i dva navijača te lakše 18 policajaca i 18 navijača. Oštećeno je sedam policijskih vozila, po dva ZET-ova tramvaja i autobusa te dva osobna automobila građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo