SMIJENJEN KRUNO JURČIĆ / Pogledajte Mamićev govor nakon strašnog debakla!

Gutao je tablete za smirenje, kao što je njegova momčad gutala golove od Lyona. Neviđena katastrofa stajala je Mamića nekoliko godina života, a Jurčića trenerske stolice. Na kraju je Maminjo smogao snage da izađe pred novinare i kaže sljedeće...

8.12.2011.
7:25
VOYO logo

Teško stradavanje Dinama od Lyona na Maksimiru i titula najgore momčadi u povijesti Lige prvaka očito je bila kap koja je Zdravku Mamiću prelila čašu i natjerala ga na radikalna rješenja.

Odmah nakon utakmice 6. kola Lige prvaka s Lyonom koju je Dinamo izgubio čak sa 7:1, u Plavom salonu sastali su se predstavnici Izvršnog i Nadzornog odbora GNK Dinama te su jednoglasnom odlukom izglasali nepovjerenje treneru prve momčadi Krunoslavu Jurčiću, objavio je klub na internetskim stranicama.

"U ime Dinama ispričavam se svim navijačima za ovu sramotu koju smo im večeras priuštili", prenose klupske stranice izjavu izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića.

Maminjo je u svom stilu također dodao kako mu ni u mislima nije bio rastanak te da je prije utakmice s Jurčićem dogovarao strateški plan za iduću sezonu.

Dinamo je u utakmici s Lyonom upisao najteži europski poraz u povijesti kluba, te jedan od najtežih u povijesti Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkad je na snazi sadašnji format Lige prvaka najuvjerljiviji poraz doživio je Bangor City koji je izgubio od HJK Helsinkija 10:0 u kvalifikacijama ovoga ljeta. U natjecanju po skupinama najveći poraz doživio je Bešiktaš, izgubivši od Liverpoola 8:0 u sezoni 2007/08.

Dinamo Europu napušta sa šest poraza i gol-razlikom od minus 19 (3-22), što ga čini najgorom momčadi u 20 godina postojanja Lige prvaka. Nikad nijedan klub u tom natjecanju nije primio 22 gola u šest utakmica. Oboren je i rekord u negativnoj gol-razlici, primat je dosad držao Spartak s minus 17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo