ZADNJE KOLO HNL-a / Pobjeda Dinama u derbiju ostala u sjeni velike borbe za Europu i ostanak

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Rijeka je u Kranjčevićevoj pobijedila Zagreb 4:1 te je tako osigurala plasman u Europsku ligu, dok je Zadar remijem sa Splitom izborio ostanak u ligi.

26.5.2013.
19:50
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Nogometaši Dinama osmi su uzastopni naslov prvaka Hrvatske proslavili su 3-1 (1-1) pobjedom protiv Hajduka u Maksimiru u susretu posljednjeg 33. kola, posljednje mjesto koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu sljedeće sezone izborila je Rijeka 4-1 (2-0) pobjedom na gostovanju kod Zagreba, dok je treći putnik u drugu ligu Inter iz Zaprešića iako je sa 2-0 (1-0) svladao Slaven Belupo. Rijeka je izborila Europu, dok je Inter ispao jer su Zadar i Split odigrali 2-2 (1-1), taj je rezultat Zadru osigurao ostanak, a Splitu odnio plasman u Europu.

Dinamo je protiv oslabljenog Hajduka poveo golom ZvonkaPamića u 6. minuti, ali isti je igrač autogolom 20 minuta potom i poravnao na 1-1. Pobjedu Dinamu u drugom poluvremenu osigurali su AnteRukavina (57) i MarceloBrozović (90+3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani su bez većih problema sa 4-1 (2-0) svladali otpisani Zagreb. Dvostruki strijelac bio je najbolji strijelac lige LeonBenko (12, 55), a po jednom su se u strijelce upisali Jugović (37) i Čulina (80). Jedini strijelac za Zagreb bio je Abdurahimi (77).

Još ranije nastup u Europi sljedeće sezone osigurali su Dinamo, koji će kao prvak igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka, te Lokomotiva i Hajduk koji su nastup u kvalifikacijama za Europsku ligu izborili kao drugi u prvenstvu, odnosno kao pobjednik Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo je zanimljivo bilo u Zadru gdje je Split dva puta vodio i imao rezultat koji ga vodi u Europsku ligu, ali Zadar je na kraju stigao do boda koji mu je osigurao ostanak. Strijelci za goste bili su Belle (32) i Rebić (50), a za domaće Buljat (45+3) i Perica (67-11m).

Interu nije pomogla 2-0 (1-0) pobjeda protiv nemotiviranog Slavena Belupa do koje je stigao golovima Mlinara (28) i Oršića (65-11m). Zaprešićani su prvenstvo okončali na 10. mjestu s bodom manje od Zadra, te će, kako sada stvari stoje, sljedeće sezone igrati u drugoj ligi jer je Hrvatski dragovoljac osigurao prvo mjesto u drugoj ligi, a ranije ovoga tjedna je dobio i licencu za nastup u Prvoj HNL sljedeće sezone u kojoj će nastupati 10 klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo