Slučaj Katar / Platini primao mito?

Image
Foto: Federico Gambarini/DPA/PIXSELL

Britanski mediji pišu da se predsjednik UEFA-e Michael Platini tajno sastao s bivšim predsjednikom Azijske nogometne konfederacije Mohamedom Bin Hammamom tijekom kampanje za Svjetsko prvenstvo i da je Francuz od moćnog Katranina, kojeg je FIFA naknadno doživotno suspendirala zbog pokušaja kupovanja glasova u izboru za predsjednika FIFA-e, dobio oko pet milijuna dolara.

3.6.2014.
14:24
Federico Gambarini/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Izvor blizak Platiniju tvrdi da je istina da se taj sastanak održao, ali da nije bio povezan sa SP-om 2022.

Bin Hammam navodno je na tom sastanku pitao Platinija o njegovoj kandidaturi za predsjednika FIFA-e, tvrdi isti neimenovani izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ručkovi između članova izvršnog odbora FIFA-e nisu neuobičajeni jer su smješteni u istom hotelu prilikom radnih sastanaka. No taj je sastanak u studenom 2010. bio poseban jer je Bin Hammam htio da se Platini kandidira za predsjednika FIFA-e na izborima koji su održani u lipnju 2011", pojasnio je isti izvor.

"Platini nije bio zainteresiran, Bin Hammam mu je rekao da će se on kandidirati pored Blattera i nije bilo ni govora o Kataru i SP 2022".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča o Kataru kao domaćinu SP-a 2022. dobit će nastavak u idućih mjesec dana jer je vodeći istražitelj u tom slučaju bivši američki tužitelj Michael Garcia izjavio da će istragu završiti idući tjedan, a izvješće predati početkom srpnja .

Garcia je u izjavi objavio raspored prema kojem izvješće o istrazi namjerava objaviti tek po završetku Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katar je do sada žestoko odbacivao takve napise, posebno onaj britanskog "Sunday Timesa", koji navodi da je dužnosnicima plaćao mito da mu omoguće domaćinstvo SP-a 2022.

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, koji je izjavio kako je odluka od dodjeljivanju domaćinstva za SP 2022. Kataru bila pogreška zbog velikih ljetnih vrućina kada se temperature penju i do 50 stupnjeva Celzijusa, odbio je komentirati tvrdnje o mitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako nakon istrage Kataru bude oduzeto domaćinstvo SP-a, drugi kandidati koji su se nudili prilikom FIFA-inog glasovanja 2010. - Australija, Sjedinjene Države, Japan i Južna Koreja - imat će prednost.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo