NOVO PRIZNANJE / Planinić među 12 najboljih

Image

Zoran Planinić uvršten je među dvanaest košarkaša koji kandidiraju za najboljeg europskog košarkaša u 2008. godini.

15.12.2008.
15:46
VOYO logo

Europski ogranak Međunarodne košarkaške organizacije (FIBA) objavio je popis od dvanaest košarkaša koji kandidiraju za najboljeg europskog košarkaša u 2008. godini.

Na popisu se nalazi i hrvatski reprezentativac Zoran Planinić, koji trenutačno brani boje moskovskog CSKA. S obzirom da je ovdje riječ o izboru najboljeg košarkaša u protekloj kalendarskoj godini, Planinić je na ovaj popis uvršten prije svega zbog odličnih igara prošle sezone u TAU Ceramici s kojom je osvojio naslov španjolskog prvaka te bio sudionik završnog natjecanja Eurolige, Final Foura, ali i u hrvatskoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službena objava najboljega dogodit će se početkom veljače 2009. godine, a u obzir se uzimaju kako klupski, tako i reprezentativni uspjesi i dosezi. Naslov od prošle godine brani ruski košarkaš Andrej Kirilenko.

Osim našeg Zorana za nagradu konkuriraju još i Pau Gasol (LA Lakers), Rudy Fernandez (Portland), Andrej Kirilenko (Utah), Dirk Nowitzki (Dallas), Hidayet Turkoglu (Orlando), Dimitris Diamantidis (Panathinaikos), Tony Parker (San Antonio), Ramunas Šiškauskas (CSKA), Nikola Peković (Panathinaikos), Andris Biedrinš (Golden State), Luol Deng (Chicago).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo