Neatraktivna lokacija /

Pitali smo studente što misle o studiranju na Dinamovom stadionu: Nisu oduševljeni idejom

Image

Studenti Građevinskog fakulteta trebali bi od ožujka slušati predavanja u poslovnom prostoru na Maksimiru. Tom idejom - nisu oduševljeni.

13.1.2022.
13:40
VOYO logo

Edukacija u Zagrebu i okolici otežana je za brojne studente i učenike od razornog potresa u Zagrebu u ožujku 2020. godine. Nažalost, obnova grada ne ide najbržim tijekom.

Međutim, studenti Građevinskog, Arhitektonskog i Geodetskog fakulteta trebali bi uskoro useliti poslovni prostor kod sjeverne tribine na Maksimirskom stadionu. Radi se o privremenom rješenju od godinu dana dok fakulteti popravljaju svoje matične zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučili smo pitati neke studente Građevinskog fakulteta, koji je inače smješten u središtu Zagreba, što misle o selidbi na Maksimir.

"Osobno, nisam zadovoljna s premještanjem građevinskog fakulteta na stadion. Mislim da je lokacija u centru bolja jer je svima jednako 'daleko'. Meni će, osobno, do stadiona trebati najmanje sat vremena i ne veselim se baš jutarnjoj vožnji u gužvi. Jedina pozitivna strana je što ću imati bolji izbor za parking," rekla je Anamarija Mesar, studentica druge godine Građevinskog fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Anamarijom se slaže Luka Salečić, kolega s Građevinskog fakulteta. koji se također ne veseli dužem putovanju na fakultet.

"Svakako bi htio da ostanemo u zgradi kojoj jesmo... vidio sam prostor na Maksimiru, dosta je velik, lijepo izgleda, ali mislim da je trenutna lokacija, koja je praktički u centru grada privlačnija većini studenata našeg fakulteta," rekao je.

https://www.rtl.hr/articles/admin/entity_images/4174818/add/5204616/

Neiskorišteni poslovni prostor napokon će biti od koristi

Ipak, neki studenti vide potencijal u održavanju nastave na Dinamovom stadionu. Novi prostor mogao bi pružiti bolje tehnološke uvjete za održavanje nastave, a starim zgradama svakako je trebalo preuređenje.

"Sviđa mi se ideja da se fakultet premjesti na Maksimirski stadion. Novi prostor izgleda modernije, suvremenije, veće i skladnije za kvalitetno održavanje nastave na fakultetu. Iako više ne bi bili u središtu grada, i dalje smo na lokaciji koja je blizu centru," rekao je Marin Buljat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju procjenu novog prostora zagrebačkih fakulteta moći ćemo dati tek nakon održane nastave, ali pozitivno je što će studenti imati novi dom dok se obnavljaju matične zgrade. S druge strane, neiskorišteni prostor na stadionu napokon će bit od nekakve koristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo