Danas počinje /

Pitali smo našeg stručnog komentatora: Tko je favorit za osvajanje Utrke prvaka?

Uoči Utrke prvaka postavili smo nekoliko pitanja našem stručnom komentatoru, Domagoju Pancirovu koji će na RTL-ovoj streaming platformi PLAY pratiti utrku.

5.2.2022.
10:39
VOYO logo

Utrka prvaka, izvorno nazvana 'Race of Champions', tradicionalno okuplja najbolje vozače iz svih poznatih motorsport kategorija u jednom univerzalnom natjecanju. Oni se u dvodnevnom događaju međusobno susreću u potrazi za "prvakom nad prvacima".

Vozači iz najprestižnijih svjetskih motosport kategorija, kao što su Formula 1, WRC (reli), NASCAR, IndyCar i LeMans okupljaju se u ovoj jedinstvenoj utrci u identičnim vozilima kako bi okrunili najboljeg vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je na rasporedu Race of Champions Kup nacija. Naime, vozačke postave iz raznih zemalja međusobno će se sukobiti u potrazi za najboljom i najspremnijom zemljom. Svaku zemlju predstavlja postava od dva vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka kreće u 12 sati, a završava u 15 sati. Cijeli događaj pratite ekskluzivno na RTL-ovoj streaming platformi PLAY, a uoči početka postavili smo nekoliko pitanja našem stručnom komentatoru Domagoju Pancirovu.

Događaj Utrke prvaka tradicionalno okuplja najbolje vozače na svijetu. Osim fantastičnog natjecateljskog duha, gdje se vozači natječu u jednakim automobilima, događaj je važna sponzorska pojava.

"Pitanje prestiža i druženja, svakako i atraktivnosti. Kao i svaki vrhunski automoto događaj i ovaj je prilika za značajnu reklamu i promociju," rekao je Domagoj uoči Utrke prvaka, a kao favorite je istaknuo...

"Snijeg i led - jednako Skandinavci. Ali teško je u motosport svijetu išta prognozirati. Previše je faktora." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakako će polarni uvjeti ići na ruku skandinavskim vozačima. Utrka se održava manje od 100 kilometara od Arktičkog kruga, a najbolji vozači istaknuti će se u prvoj snježnoj utrci u povijesti natjecanja.

F1 vozači u lovu na titulu 'Prvaka nad prvacima'

Vozači Formule 1 tradicionalno su najveća imena na Utrci prvaka, a ništa nije drugačije ove godine. Dolazi Sebastian Vettel, četverostruki svjetski prvak, kao i legendarni Mika Hakkinen koji je osvojio dva naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i Mick Schumacher, sin legendarnog Michaela, a zbog obveza iz natjecanja je odustao pobjednik deset F1 utrka, Valtteri Bottas. Domagoj, ipak, navija za veliku facu, legendarnog Davida Coultharda.

"Davida Coultharda sam baš volio i cijenio za vrijeme njegove F1 karijere. I dan danas smatram da je imao jedan naslov svjetskog prvaka 'na dlanu'. Nije se dogodilo, nažalost. Imao je brzinu i karizmu, pa kad se već opet "srećemo" volio bih da on ode do pobjede," kaže Domagoj.

Jedan od favorita utrke je i Sebastian Loeb. Legendarni je Francuz osvojio čak devet titula prvaka u World Rally Championshipu, a najnoviji podvig osvojio je u Monte Carlu ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Devet naslova svjetskog prvaka u kraljici automobilizma, WRC utrkama, dovoljan su argument," komentirao je Loebove šanse Pancirov i nastavio: "Ali ova zadnja pobjeda u Monte Carlu, par dana nakon što je vozio Dakar rally s potpuno novom suvozačicom definitivno Sebastienu Lobeu donosi priznanje: najveći svih vremena!"

Sigurno je kako će Utrka prvaka biti veliki spektakl, a događaj pratite na RTL-ovoj streaming platformi PLAY, gdje će uz Domagoja utrke komentirati i stručni sukomentator Viliam Prodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo