BOLT NA VRHU SVIJETA / Pearson preotela Blanki prestižnu nagradu

Image
Foto: Reuters

Jamajčanin Usain Bolt i Australka Sally Pearson najbolji su atletičari godine u izboru Međunarodne atletske federacije. Za Bolta je to treće priznanje nakon što je bio najbolji 2008. i 2009. godine, dok je Australka prvi put slavila.

13.11.2011.
9:58
Reuters
VOYO logo

Jamajčanin UsainBolt i Australka SallyPearson najbolji su atletičari godine u izboru Međunarodne atletske federacije. Za Bolta je to treće priznanje nakon što je bio najbolji 2008. i 2009. godine, dok je Australka prvi put slavila.

U užem krugu kandidata za nagradu bili su i Jamajčanin Yohan Blake, Kenijac David Rudisha, Novozelanđanka Valerie Adams i Kenijka Vivian Cheruiyot.

Bolt je nagradu za najboljeg atletičara godine zaslužio nakon što je na svjetskom prvenstvu u korejskom Daegu slavio na 200 metara i 4x100 metara, dok je na 100 metara diskvalificiran zbog pogrešnog starta.

"U ovoj godini sam imao mnogo uspona i padova i ova nagrada mi mnogo znači," kazao je svjetski rekorder na 100 i 200 metara. Osvojivši treći put nagradu IAAF-a Bolt je dostigao Marokanca Hichama El Guerrouja koji je također tri puta osvojio ovu nagradu.

Australka Paerson je u Daegu osvojila zlato na 100 metara s preponama istrčavši četvrti najbolji rezultata u povijesti 12,28. Paerson je postala prva australska atletičarka dobitnica ove nagrade, a na tronu je naslijedila našu BlankuVlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo