Partizan dobio licencu za Evropu, ostali na čekanju

I dalje neizvestan nastup Crvene zvezde u Evropi

27.5.2013.
15:48
VOYO logo

Komisija Fudbalskog saveza Srbije za žalbe u postupku licenciranja klubova za evropska takmičenja izdala je danas licencu Partizanu, dok na žalbama preostalih klubova, među kojima su Crvena zvezda, Vojvodina i Jagodine, nastavlja da radi ove nedelje.

"Na današnjoj sednici članovi Komisije za žalbe u postupku licenciranja jednoglasno su odlučili da se licenca za takmičenje na evropskoj sceni izda za FK Partizan, koji je u potpunosti dostavio dokaze o ispunjenosti svih kriterijuma u sistemu licenciranja", navodi se u saopštenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reč je o drugostepenom organu koji donosi konačne odluke na osnovu prispelih žalbi na odluke prvostepenog organa.

Partizan je prehodno imao problem sa neispunjenim finansijskim kriterijumima, a Crvena zvezda, pored toga, i za neispunjene infrastrukturne i personalno-administrativne kriterijume.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Vojvodine i Jagodine je slučaj sa neispunjenim finansijskim i infrastrukturnim kriterijumima, a kod Slobode postoje i personalno-administrativni problemi.

Rok za prijavu klubova sa teritorije FSS koji će učestvovati u evropskim takmičenjima u sezoni 2013/14. je petak, 31. maj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizan će se sledeće sezone takmičiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a Crvena zvezda, Vojvodina i Jagodina u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo