Challenge Tour /

Ekstremni sport u Hrvatskoj diše punim plućima

Image
Foto: Samir Kurtagić i Marin Lončar

Challenge Tour napravio uvod u 20. Pannonian Challenge

18.5.2019.
10:19
Samir Kurtagić i Marin Lončar
VOYO logo

Jedinstvena turneja je ovoga proljeća u Zagreb, Varaždin i Rijeku donijela dašak atmosfere Pannonian Challengea, kako bi se cijela Hrvatska na vrijeme zagrijala za jubilarno izdanje najboljeg regionalnog festivala ekstremnog sporta. Hrvatska je time postala bogatija za još jedno putujuće natjecanje, dok je velik broj prijavljenih vozača u svim disciplinama dokazao kako ekstremni sport živi punim plućima.

Domaći BMX, inline i skate vozači u sklopu Challenge Toura su imali prilike osvojiti vrijedne nagrade, stoga su mnogi od njih pohrlili u Zagreb već 13. travnja, gdje je unatoč tmurnom vremenu vladala odlična atmosfera, u kojoj su se mladi sportaši posebno iskazali. U BMX-u je tako slavio Fran Zeman, skateom je najbolje i najspretnije baratao Marino Mazarekić, a pobjedu u inline kategoriji odnio je Sven Bursić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Samir Kurtagić i Marin Lončar

FOTO: ​Samir Kurtagić i Marin Lončar

Image

Ekstremni sport u Hrvatskoj diše punim plućima

Image

Ekstremni sport u Hrvatskoj diše punim plućima

No, pravi vrhunac je ova turneja doživjela 27. travnja, kada je u novootvorenom skate parku u Varaždinu, između ostalog, održano i službeno Prvenstvo Hrvatske u BMX freestyle disciplini, gdje je slavio domaći novi/stari prvak – Marin Ranteš. Marin je odnio i titulu prvaka Challenge toura Varaždin, ostavivši iza sebe dva vozača iz Munchena, Chrisa Haasa i Jacob Nilsa. Publika zbog njih uopće nije imala vremena za predah, čemu su doprinijeli i vješti roleri, među kojima je u inline disciplini slavio Sven Buršić, a  pobjedu u skate kategoriji odnio je Bruno Vranić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnja postaja Challenge Toura održala se 11. svibnja u hrvatskom središtu urbane kulture, u gradu Rijeci. U velikoj konkurenciji inline discipline slavio Jan Gašparič iz Slovenije. S druge strane, skateri, kojih je bilo iznenađujuće mnogo, pružili su odlične nastupe, dok je najbolje ocjene sudaca ipak pokupio Bruno Vranić. U BMX freestyle kategoriji pobjedu je odnio Fran Zeman.

Image
Foto: Samir Kurtagić i Marin Lončar

FOTO: ​Samir Kurtagić i Marin Lončar

Ova „Teaser“ turneja tako je na najbolji mogući način najavila jubilarni, 20. Pannonian Challenge, koji će od 5. do 9. lipnja u moderni osječki skate park dovesti najveće svjetske zvijezde ekstremnog sporta. Stoga se s pravom ondje očekuje spektakl, jer će se pokraj nagradnog fonda od 13.000 eura, BMX Freestyle vozači boriti i za bodove koji vode na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Ova natjecanja dokazuju da je budućnost ekstremnog sporta u Hrvatskoj iznimno svijetla, pa je samo pitanje vremena kada će po gradovima početi nicati sve više skate parkova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo