Tko želi raditi ove poslove? Čistač krvi i skupljač urina!?

Ako ste mislili da nema posla težeg od vašeg i da je baš vaš šef najgori na svijetu, onda je ovo možda prava priča za vas.

27.11.2012.
8:38
VOYO logo

1. Čistač oktogona u MMA-u

Njemu stvarno nije lako. Pogotovo nakon krvave borbe, kakva je primjerice bila ona između Georgesa St-Pierrea i Carlosa Condita.

Sudac nije prekidao meč jer su oba borca zadobila samo manje posjekotine, no krvi nije nedostajalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Zaštitar na 'zloglasnom' stadionu Lincoln Financial Field

Lincoln Financial Field, dom američke nogometne momčadi Philadelphia Eaglesa, poznat je kao jako nezahvalno radno mjesto za zaštitarsku službu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz jednostavnog razloga. Navijači tog kluba na glasu su kao vrlo incidentni, pa zaštitari na utakmicama redovito imaju pune ruke posla. O tome svjedoči i upozoravajući natpis gostujućim navijačima: 'Čuvajte se jer ovo je najnasilnije mjesto u cijelom NFL-u.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Skupljač uzoraka urina

To ide otprilike ovako:

1. praćenje sportaša do mjesta za uzimanje mokraće 2. držanje straže dok sportaš 'puni bočicu' 3. preuzimanje još uvijek tople bočice i pečaćenje 4. potpisivanje formulara kojim sportaš potvrđuje da je uzorak propisno uzet, zapečaćen i označen u njegovoj prisutnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Čistač mjesta smrtnih nesreća na Mt. Everestu

Takozvane zone smrti u višim predjelima Mt. Everesta prava su zaleđena groblja. Po jednom članku objavljenom u Guardianu, "tijela poginulih sačuvana na niskim temperaturama ostaju godinama na planini, a neka i desetljećima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, smrznuti leševi i nisu baš najbolja reklama za turizam na Everestu, koji je glavni izvor prihoda vlade u Nepalu. U ovom trenutku postaje bitna uloga 'čistača'. 'Timovi za čišćenje' se uspinju na planinu i obavljaju posao pogrebnika, tijela poginulih stavljaju u vreće i spuštaju u bazni kamp kako bi ih kremirali ili otpratili na onaj svijet na prikladan način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Osoba koja izranja loptice za golf

Ovo nije Jadransko more ili neka od kristalno bistrih hrvatskih rijeka. Radi se mutnim barama! Profesionalni "izranjač" loptica za golf Jarret Cornell tvrdi: "Ribe su dolje poprilično sablasne. A onda se dogodi da se velikom brzinom zabiju u vas iako samo stojite u mjestu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali ribe koje se zabijaju najmanji su problem za profesionalnog skupljača golf-loptica pod vodom. Daleko najopasnije su ralje aligatora, što se primjerice dogodilo roniocu Dwightu Monrealu na terenu u Tampi, na Floridi.

6. Djelatnik osiguranja na teniskim terenima

Malo koji zaštitar sanja da mu dan na poslu bude baš ispunjen događajima, kao što su navlačenje ili izmjena udaraca s navijačima, ali da, ima i takvih zaštitara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E to se junacima ove priče gotovo nikad ne ostvari jer rade na teniskim terenima. Tenis je sport u kojem nema bilo kakvog pružanja glasne podrške natjecateljima. Udaranje, navlačenje i guranje su izvan svake pameti.

7. Nogometni sudac u mlađim kategorijama

Ništa ne podiže strast kao natjecanje u mlađim nogometnim kategorijama. Kikići, pioniri, juniori, svi oni imaju tate koji budno paze na rubu igrališta i svaku drugu sudačku odluku dočekuju na nož. Sudac je uvijek kriv, vječno između dvije vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedbe radi, kad sudac pogriješi na prvoligaškoj utakmici, svi mu zvižde. Kad se to dogodi u utakmici pionira, nerijetko polete šake, a sutradan se prepričavaju slike poznatog bijega u svlačionicu... Nije to lak posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo