NIŠTA OD RUKOMETNOG SPEKTAKLA / Otkazana utakmica Hrvatska - Svijet

Image

Riječ je o bojkotu klubova okupljenih u skupinu naziva G14 koji predstavljaju najjače klubove svijeta, te ne žele pustiti naše igrače na utakmicu.

11.11.2009.
15:05
VOYO logo

Spektakularna utakmica između najboljih hrvatskih rukometaša i selekcije Svijeta, koja se 2. prosinca trebala igrati u zagrebačkoj Areni, otkazuje se, potvrdio je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola.

"Ne otkazujemo utakmicu zbog otkaza igrača reprezentacije Svijeta već zato što gledateljima u Areni ne možemo predstaviti najbolju moguću reprezentaciju Hrvatske jer klubovi ne puštaju naše rukometaše.  U sadašnjoj situaciji bilo bi neozbiljno od nas da se utakmica ipak održi, pa smo se odlučili na otkazivanje i novi termin u prvoj polovici sljedeće godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkazuje  se i svečanost obilježavanja 60-godišnjice HRS-a, koja će se organizirati najvjerojatnije 29. svibnja, na dan kada je oprije 80 godina odigrana prva rukometna utakmica u Hrvatskoj.

Šola je upozorio na nekorektno ponašanje Međunarodnog rukometnog saveza i skupine najjačih svjetskih klubova, G14, koji su, po njemu, bojkotirali utakmicu u Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"IHF je za utakmicu znao još od ožujka, prvi termin je trebao biti početak studenoga, ali smo upravo na njihovo inzistiranje utakmicu zakazali 2. prosinca, a onda je HRS prije nekoliko dana zaprimio obavijest o otkazima. Radi se o pravoj ucjeni od strane IHF-a i klubova", dodao je Šola, koji je naglasio kako će novi termin utakmice sljedeće godine biti u "reprezentativnom terminu", pa će se HRS dogovarati s nacionalnim savezima, a ne s klubovima glede suglasnosti oko puštanja igrača na utakmicu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo