OSTATAK 'EKIPE' NE ODUSTAJE: / Superliga ide dalje? Tijekom noći stiglo priopćenje: Evo kako su reagirali na odustajanja i koji su planovi

Image
Foto: Profimedia

Priopćenje je objavljeno nakon videokonferencijskog sastanka šest preostalih klubova, a nakon istupanja engleskih klubova

21.4.2021.
7:23
Profimedia
VOYO logo

Šest preostalih klubova nogometne Superlige poručilo je tijekom noći kako će nastaviti s planiranim organiziranjem natjecanja bogatih momčadi bez obzira na istupanje šest engleskih klubova.

"Unatoč objavi istupanja engleskih klubova, na što su bili prisiljeni pod pritiskom koji je nad njima izvršen, mi smo uvjereni da je naš prijedlog potpuno u skladu sa zakonom i normativom Europske unije što je danas potvrđeno sudskom odlukom (u Madridu) koja štiti Superligu", navedeno je u zajedničkom priopćenju Real Madrida, Atletica, Barcelone, Juventusa, Milana i Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HOĆE LI MODRIĆ ZBOG OVOG IMATI PROBLEMA? /

Beckham objavio post o Superligi, Španjolci bruje o reakciji Hrvata na njegove riječi

Image
HOĆE LI MODRIĆ ZBOG OVOG IMATI PROBLEMA? /

Beckham objavio post o Superligi, Španjolci bruje o reakciji Hrvata na njegove riječi

'Razmislit ćemo o najadekvatnijim koracima'

"S obzirom na aktualnu situaciju, razmislit ćemo o najadekvatnijim koracima kako bismo remodelirali ovaj naš projekt, uvijek imajući na umu cilj da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo te potenciramo isplate solidarnosti čitavoj nogometnoj zajednici", dodali su u priopćenju.

U utorak navečer su engleski klubovi Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham i Chelsea priopćili kako se povlače iz Superlige, projekta objavljenog javno u nedjelju. Dvanaest bogatih europskih klubova najavilo je osnivanje vlastite lige od 20 klubova "koja bi počela što je ranije moguće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava je izazvala protivljenje europske i svjetske krovne organizacije UEFA-e i FIFA-e. UEFA je zatim predstavila novi format Lige prvaka od 2024. godine koji bi išao na ruku bogatijim klubovima, no koji nije radikalan poput Superlige.

'Postojeći sustav ne funkcionira'

"Europska Superliga je uvjerena da se aktualni 'status quo' u europskom nogometu treba promijeniti. Predlažemo novo europsko natjecanje jer postojeći sustav ne funkcionira", priopćila je Superliga čiji je predsjednik Florentino Perez, čelni čovjek Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj našeg prijedloga je dopustiti sportu da evoluira na način da generira prihode i stabilnost čitavoj nogometnoj piramidi, i tako pomogne nadići financijske teškoće s kojima se suočava čitava nogometna zajednica zbog pandemije koronavirusa. Također bismo odredili i solidarne isplate, osjetno veće, svim sudionicima nogometa", stoji u priopćenju.

Priopćenje je objavljeno nakon videokonferencijskog sastanka šest preostalih klubova, a nakon istupanja engleskih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozitivne reakcije na istupanje engleskih klubova

U međuvremenu, odluka šest engleskih klubova Manchester Cityja, Arsenala, Manchester Uniteda, Tottenhama, Liverpoola i Chelsea da napuste Superligu samo 48 sati nakon njenog osnivanja, zbog čega sad cijeli projekt dolazi u pitanje, izazvala je brojne pozitivne reakcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin pozdravio je odluku engleskih klubova.

"Vratili su se sada i znam da mogu puno toga ponuditi ne samo natjecanjima, već i cijeloj europskoj igri. Sada je najvažnije da idemo dalje, obnovimo jedinstvo u kojem je igra uživala prije ovog i zajedno idemo naprijed ", rekao je Čeferin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branič Manchester Cityja Aymeric Laporte također nije skrivao zadovoljstvo.

"Još uvijek vjerujem da ima puno stvari za popraviti, ali ovo definitivno nije bio pravi put i vrlo sam ponosan što vidim odgovor nogometnih navijača širom svijeta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski premijer Boris Johnsson je reagirao na vijest objavljenu u medijima da se Manchster City i Chelsea povlače iz Superlige, što je kasnije City i službeno potvrdio.

"Odluka Chelseaja i Manchester Cityja je - ako se potvrdi - apsolutno ispravna i pohvaljujem ih na tome. Nadam se da će i ostali klubovi koji su uključeni u Europsku superligu slijediti njihov primjer", rekao je Johnson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši napadač i TV komentator Gary Lineker kratko je osvrnuo na vijest: "Vratili smo loptu". "Bravo, ljubitelji nogometa. Ovaj prekrasni sport ništa nije bez vas", rekao je bivši igrač Arsenala Cecs Fabregas.

"Navijači su uvijek bili i uvijek će biti sastavni dio nogometnog kluba Liverpool. Na toliko su načina oni klub. S olakšanjem gledam na to da ih je klub slušao", kazao je velikan Liverpoola Kenny Dalgliesh. A branič Barcelone, koja je još uvijek u Superligi, Gerard Pique, je dodao: "Nogomet pripada navijačima. Danas više nego ikad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo