ZUBČIĆ OTKRIO ŠTO GA JE DOČEKALO U AUSTRIJI: / 'Trebalo se boriti kao životinja, ali nisam posustao sekunde'

Image
Foto: Profimedia

Osvrnuo se i na ulazak u cilj kao najbrži, bar dok nije krenuo Alexis Pinturault

2.3.2020.
14:48
Profimedia
VOYO logo

Filip Zubčić je osvojio drugo mjesto u veleslalomu u austrijskom Hinterstoderu i time se nametnuo kao jedan od favorita za osvajanje Malog kristalnog globusa.

Filip je imao dvije strašne vožnje. Nakon prve je ostao na drugom mjestu iza Alexisa Pinturaulta s devet desetinki zaostatka. Francuski skijaš pokazao je u drugoj vožnji da je ovo definitivno njegova staza te s lijepom prednošću od 45 stotinki ispred Zubčića uzeo prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jedan veliki rezultat nakon one pobjede u Japanu. Danas je bila jedna od težih utrka, uvjeti su bili dosta teški, bilo je grbavo od vrha do dna, trebalo se boriti kao životinja, ali nisam posustao ni sekunde. Prvi lauf je bio stvarno dobar, nisam baš bio zadovoljan s onom strminom, odabrao sam malo lošiju taktiku, previše sam direktno išao, previše sam 'driftao', ali sam zato dobro potegnuo po ravnici, mislim da sam bio najbrži tamo", rekao je Zubčić za HRT.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Filip Zubcic of Croatia competes during the first run of the men's giant slalom of the FIS Ski World Cup in Hinterstoder, Austria, on March 2, 2020., Image: 502317312, License: Rights-managed, Restrictions: Austria OUT SOUTH TYROL OUT, Model Release: no, Credit line: GEORG HOCHMUTH / AFP / Profimedia

NOVI FANTASTIČAN REZULTAT FILIPA ZUBČIĆA: Ostavio u prašini Slovenca i s drugim mjestom ušao među favorite za Mali kristalni globus

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI FANTASTIČAN REZULTAT FILIPA ZUBČIĆA: /

Ostavio u prašini Slovenca i s drugim mjestom ušao među favorite za Mali kristalni globus

Image
NOVI FANTASTIČAN REZULTAT FILIPA ZUBČIĆA: /

Ostavio u prašini Slovenca i s drugim mjestom ušao među favorite za Mali kristalni globus

'To je to, bravo!'

"U drugom laufu kao da nisam osjećao nikakav pritisak, kao da sam si nakon one pobjede rekao 'tu sam sad, borim se za vrh' i znao sam da se moram baciti koliko mogu. Skijao sam više okolo po onoj strmini, što je bila dobra taktika jer je stvarno bilo jako grbavo. Donji dio je bio dosta ravan, kao neki super-G, tako da se se stvarno dobro snašao, inače nisam briljirao na takvim dijelovima staza, ali sad sam super odskijao", rekao je hrvatski skijaš.

Osvrnuo se i na ulazak u cilj kao najbrži, bar dok nije krenuo Alexis Pinturault.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam ušao u cilj rekao sam si 'to je to, bravo'. Uvijek sam mislio da kad pobijediš treba nastaviti pobjeđivati, biti na vrhu. Tako se postaje šampion", zaključio je Filip.

U borbi za Mali kristalni globus

Zahvaljujući ovom rezultatu Zubčić je u poretku veleslalomaša ostao na trećem mjestu sa 368 bodova, dvadeset manje od Pintauraulta koji je na drugom mjestu i 26 manje od Kristoffersena koji je preuzeo vodeću poziciju od Slovenca Žana Kranjeca sa 394 boda. Do kraja sezone ostala su još dva veleslaloma, u Kranjskoj Gori je velelsalom na rasporedu 14. ožujka, a 21. ožujka na završnici Svjetskog kupa u Cortini d’Ampezzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom poretku vodeću je poziciju preuzeo Pintaurault sa 1148 bodova nakon današnje pobjede, Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde je pao na drugo mjesto sa 1122 bodova, a treći je Kriostoffersen sa 1041 bodom. Zubčić je u ukupnom poretku skijaša 14. sa 475 bodova.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo