ZUBČIĆ ISPRIČAO KAKO JE NAJBOLJI SKIJAŠ SVIJETA NAPAO HRVATSKOG REPREZENTATIVCA: / 'Svima je prekipjelo, ne da mi to više...'

Image
Foto: Profimedia, abrice COFFRINI / AFP

Zubčić je nakon drugog velikog uspjeha ove sezone progovorio o svojoj formi, ali i odnosima s Ivicom Kostelićem

6.2.2020.
17:09
Profimedia, abrice COFFRINI / AFP
VOYO logo

Hrvatski skijaš 27-godišnji Filip Zubčić ove nedjelje umalo je drugi puta u karijeri završio na postolju u utrkama Svjetskog kupa. U veleslalomu u njemačkom Garmisch Partenkirchenu osvojio četvrto mjesto zaostavši za pobjednikom, Francuzom Alexisom Pinturaultom 35 stotinki.

Zubčić je tako po četvrti puta ove sezone bio među deset najboljih u svojoj najjačoj disciplini, s tim da je 11. siječnja u Adelbodenu zauzeo drugo mjesto u veleslalomu, što mu je najbolji rezultat u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno, hrvatski skijaš probio se na četvrto mjesto u poretku veleslalomaša, ima 188 bodova. Ispred njega su Slovenac Žan Kranjec (315 bodova), Norvežanin Henrik Kristoffersen (289) i Alexis Pinturault (272).

Zubčić je nakon drugog velikog uspjeha ove sezone progovorio o svojoj formi, ali i usporedbama s Ivicom Kostelićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utjecaj Ivice Kostelića

"Jako sam zadovoljan formom. Skijam na odličnom nivou. Zadnje trke su bile fenomenalne. Od Adelbodena pa nadalje. Tak da nemam za čime žaliti, super se skijam i baš uživam", rekao je Zubčić u razgovoru za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom redoslijedu na 21. je mjestu s 257 bodova, što je najbolji učinak jednog hrvatskog skijaša još od Ivice Kostelića 2013. godine.

"Ivica je uzeo u siječnju jednom 999 bodova. Da, skupio sam popriličan broj bodova, ja to više ni ne gledam. To na kraju sezone pogledamo di smo, šta smo. Ne opterećujem se tim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI SJAJAN REZULTAT FILIPA ZUBČIĆA: /

Fantastičnom drugom vožnjom stigao do četvrtog mjesta u veleslalomu

Image
NOVI SJAJAN REZULTAT FILIPA ZUBČIĆA: /

Fantastičnom drugom vožnjom stigao do četvrtog mjesta u veleslalomu

Napao Rodeša

Nije sve idealno u svijetu skijanja, a kao da utrke i putovanja nisu dovoljno naporna, između skijaša je stvorena dodatna napetost koju, kako tvrdi Filip, potencira Norvežanin Henrik Kristoffersen koji je, kako je ispričao Zubčić, napao Istoka Rodeša.

"Imali smo tu neku svađicu, bilo pa prošlo, ne da mi se više ni komentirati. Više-manje je svima prekipjelo, ali bilo pa prošlo", zaključio je Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo