Svjetski prvaci doživjeli debakl

Hokejaši Kanade obranili su naslov olimpijskih pobjednika koji su prije četiri godine osvojili na svom ledu u Vancouveru.

23.2.2014.
15:49
VOYO logo

Švedska je tijekom većeg dijela utakmice bila u podređenom položaju, te je skupo plaćala sitne pogreške koje je radila u obrani. Koliko je malo samo potrebno Kanađanima da iskoriste priliku pokazali su Jonathan Toews u 13. minuti prve trećine i Sidney Crosby u 16. minuti druge trećine.

Potonji je postigao pogodak nakon što je ukrao pak švedskim hokejašima i u situaciji jedan na jedan savladao Henrika Lundqvista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to pogodak koji je slomio Šveđane, s obzirom da su u trećoj trećini izgledali potpuno izgubljeno.

Kanada je napadala sa svih strana, dok su Skandinavci jedva uspjevali preseliti igru u kanadsku trećinu. Nakon 10 minuta igre u posljednjoj dionici Kanađani su uputili 10, a Šveđani samo jedan udarac prema suparničkim vratima. Jedan udarac Chrisa Kunitza je i pronašao put do mreže Henrika Lundqvista, za postavljanje konačnog rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Kanađane je to bila čak 13. zlatna medalja osvojena na zimskim Olimpijskim igrama, dok su Šveđani osvojili svoje četvrto srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo