NOVI POTEZ /

'Za unaprjeđenje sporta u Zagrebu, postoji nekoliko ključnih potreba'

Image
Foto: Renato Branđolica

Glavna zadaća Udruženja je dodatni razvoj sporta, između ostalog i poticanjem ulaganja privatnih kompanija u sport kroz porezne olakšice

16.7.2024.
11:54
Renato Branđolica
VOYO logo

U sklopu Sportskog saveza Grada Zagreba nalaze se 73 gradska sportska saveza i Društvo sportaša veterana i rekreativaca, 826 sportskih klubova i 58.300 aktivnih sportaša. Svi oni najnovije su pojačanje Udruženja sportskih klubova pri Hrvatskoj gospodarskoj komori kojemu se sad pridružio i Sportski savez Grada Zagreba.

Image
SVE JE DOGOVORENO /

Mlada nada napušta Dinamo, otkriveni detalji ugovora: 'To je odličan put za njega'

Image
SVE JE DOGOVORENO /

Mlada nada napušta Dinamo, otkriveni detalji ugovora: 'To je odličan put za njega'

"Vjerujemo da će pristupanje Udruženju sportskih klubova omogućiti Sportskom savezu Grada Zagreba pristup mreži sportskih klubova i organizacija unutar Republike Hrvatske jer se nadam da će se kroz ovaj pristup olakšati razmjena iskustava, resursa i najbolje prakse između različitih članova ovog Udruženja. Članstvo u HGK može pomoći u povećanju vidljivosti i utjecaja Sportskog saveza Grada Zagreba na nacionalnoj razini što može dovesti do bolje promocije sportskih aktivnosti i projekata u Zagrebu, kao i do većeg utjecaja u donošenju odluka koje se tiču sporta na državnoj razini", rekla je Suzana Šop, glavna tajnica Sportskog saveza Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruženje sportskih klubova pri HGK, čiji je predsjednik Vedran Šupuković, direktor RK Zagreba osnovano je lani u svibnju i trenutno broji više od 100 članova (sportskih saveza i klubova), a glavna mu je zadaća unaprjeđenje sustava financiranja hrvatskog klupskog sporta. Konkretno, najbrži način za dodatni razvoj sporta je poticanje ulaganja privatnih kompanija u sport kroz porezne olakšice. Tu je i smanjenje birokratskih prepreka i pojednostavljivanje administrativnih procesa.

"Za unaprjeđenje sporta u našem gradu (Zagrebu), postoji nekoliko ključnih potreba. Mnogi sportski objekti trebaju obnovu i modernizaciju kako bi ispunili suvremene standarde i pružili bolje uvjete za trening i natjecanja. Na tome se intenzivno i radi, a jedan od kapitalnih projekata je i obnova Doma sportova. Nužno je i povećanje financijskih sredstava iz gradskog proračuna namijenjenih sportu kako bi se omogućila bolja podrška klubovima i sportašima, a što smo i učinili ove godine posebno u ovom trenutku kada su izdvojena značajna financijska sredstava za sport Grada Zagreba. Izdvojeno je dodatnih 5 milijuna eura s tim da je potpora vrhunskom sportu podignuta na 4 milijuna eura. Implementacija programa za uključivanje djece i mladih u sport temelj su za budući uspjeh, stoga kroz naše razvojne programe potičemo sportske klubove na uključivanje što većeg broja djece u sport. Također, važno je ulagati u obrazovanje trenera i administrativnog osoblja", poručila je Suzana Šop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo